Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Κέρδη 1,07% στο Χρηματιστήριο την Πέμπτη

Κέρδη 1,07% στο Χρηματιστήριο την Πέμπτη

Θετικό κλίμα επικράτησε την Πέμπτη στο Χρηματιστήριο, με τον γενικό δείκτη να κλείνει λίγο κάτω από τις 2.300 μονάδες, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε τοποθετήσεις κυρίως στην υψηλή κεφαλαιοποίηση. Κέρδη 4% στο ντεμπούτο της MIG Real Estate.

27

Ανοδικές τάσεις επικράτησαν την Πέμπτη στο Χρηματιστήριο, με το αγοραστικό ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στον τραπεζικό κλάδο μία ημέρα μετά την επιτυχημένη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας.

Ο γενικός δείκτης τερμάτισε τη συνεδρίαση με κέρδη 1,07% στις 2.295,26 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 100,3 εκατ. ευρώ.

Ο FTSE-20 ενισχύθηκε κατά 1,39%, ο FTSE-40 κατά 0,16% και FTSE-80 κατά 1,15%. Κέρδη κατέγραψαν 114 μετοχές, απώλειες 82, ενώ αμετάβλητες έκλεισαν 125 μετοχές.  

«Η συμμετοχή του κόσμου είναι πολύ μικρή, καθώς η αγορά περιμένει κάτι να της δώσει κατεύθυνση» είπε στο Reuters ο Τάκης Ζαμάνης, επικεφαλής τμήματος συναλλαγών στην Beta Χρηματιστηριακή. «Βγαίνουν συνεχώς στοιχεία από αμερικάνικες εταιρίες, αλλά οι επενδυτές δεν είναι διατεθειμένοι να πάρουν το ρίσκο» προσέθεσε.

Κέρδη 4% στα 4,16 ευρώ σημείωσε η MIG Real Estate , την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης της μετοχής στην κατηγορία μεσαίας και μικρής κεφαλαιοποίησης του Χρηματιστηρίου.

Η Εθνική έκλεισε στα 19,50 ευρώ με άνοδο 2,09%, μετά την υπερκάλυψη κατά 2,25 φορές της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου.

Υψηλότερα κατά 0,72% στα 16,84 ευρώ τερμάτισε ο ΟΠΑΠ, εν αναμονή των σχεδίων επέκτασης στο oniline στοίχημα. Εθνική και ΟΠΑΠ συγκέντρωσαν το μεγαλύτερο μέρος των συναλλαγών.

Στις διεθνείς αγορές σημειώνονται σημαντικά κέρδη, καθώς πολλά από τα εταιρικά αποτελέσματα β΄τριμήνου είναι καλύτερα από τα αναμενόμενα.

Στο Λονδίνο, ο FTSE-100 σημειώνει άνοδο 0,32%, στο Παρίσι ο CAC-40 ενισχύεται κατά 0,35% και στη Φρανκφούρτη ο DAX είναι υψηλότερα κατά 0,79%.

Στη Νέα Υόρκη, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 1,33% στις 8,999,08 μονάδες, ο S&P 500 κατά 1,44% στις 967,83 μονάδες και ο Nasdaq κατά 1,37% στις 1.952,74 μονάδες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο