Ελέγχους για νέα γρίπη ζητά από το προσωπικό της να πραγματοποιεί η British Airways
Η British Airways ζητά από τους υπαλλήλους της που πραγματοποιούν τσεκ-ιν να ελέγχουν εάν υπάρχουν επιβάτες που παρουσιάζουν συμπτώματα της νέας γρίπης και να ενημερώνουν τους γιατρούς, οι οποίοι θα μπορούν να τους απαγορεύσουν να ταξιδέψουν.
91
Η British Airways ζητά από τους υπαλλήλους της που πραγματοποιούν τσεκ-ιν να ελέγχουν εάν υπάρχουν επιβάτες που παρουσιάζουν συμπτώματα της νέας γρίπης και να ενημερώνουν τους γιατρούς, οι οποίοι θα μπορούν να τους απαγορεύσουν να ταξιδέψουν.
Εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας δήλωσε ότι το μέτρο εντάσσεται στις προσπάθειες για να περιοριστεί η εξάπλωση της νόσου.
«Έχουμε δώσει στο προσωπικό μας συμβουλές σχετικά με το ποια συμπτώματα θα πρέπει να ερευνούν» ανέφερε η εκπρόσωπος της British Airways.
«Εάν ανησυχούν σχετικά με επιβάτη όταν εμφανίζεται στο τσεκ-ιν, μπορούν να καλέσουν έναν ιατρικό αριθμό που λειτουργεί επί 24ώρου βάσεως και ο επιβάτης μπορεί τότε να εξεταστεί» πρόσθεσε.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Sunday Times, παρόμοια μέτρα έχει λάβει και η αεροπορική εταιρεία Virgin Atlantic.
Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Υγείας της Βρετανίας εξέδωσε οδηγία για το πως οι έγκυες και οι γονείς με παιδιά κάτω των πέντε ετών μπορούν να αποφύγουν τον ιό H1N1.
Αρχικά, το υπουργείο ανέφερε πως θα πρέπει να γίνεται καλό πλύσιμο των χεριών και των επιφανειών. Ωστόσο, μετά τον θάνατο μιας εγκύου αμέσως μετά τον τοκετό, το υπουργείο εξέδωσε νέα οδηγία που αναφέρει ότι οι έγκυες γυναίκες θα πρέπει να αποφεύγουν τα μέρη όπου υπάρχει πολύς κόσμος και τα άσκοπα ταξίδια.
Την ίδια στιγμή, ο υφυπουργός Υγείας της Ιταλίας, σε δηλώσεις του στον ιταλικό Τύπο δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να αναβληθεί η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς τον Σεπτέμβριο, εξαιτίας των αυξανόμενων κρουσμάτων της νέας γρίπης.
Ο υφυπουργός Υγείας πρόσθεσε ότι «πλέον είναι μόνον θέμα χρόνου. Η επιδημία θα φτάσει και στην Ιταλία, και από εκείνη την στιγμή και πέρα η διάδοσή της θα είναι ταχύτατη». Προσδιόρισε, μάλιστα, την περίοδο κατά την οποία τα κρούσματα θα παρουσιάσουν την μεγαλύτερη αύξηση «σε περίπου ένα μήνα ή το πολύ, κατά τις αρχές Σεπτεμβρίου αν και η συντριπτική πλειοψηφία των κρουσμάτων θα είναι πολύ ελαφράς μορφής».
Η υπουργός Παιδείας, Μαρία Στέλλα Τζελμίνι, προσπαθώντας να μειώσει τις ανησυχίες, πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί με μεγάλη προσοχή την εξέλιξη της κατάστασης και αξιολογεί κάθε πιθανό σκηνικό, αλλά μέχρι τώρα δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση που να αφορά την αναβολή της έναρξης των μαθημάτων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Airbnb: Νέοι περιορισμοί το 2026 – Σε ποια περίπτωση χάνεται η άδεια μίσθωσης
- Ο Ολυμπιακός ψάχνει μόνο τρίποντο κόντρα στον Βόλο – Δύσκολη έξοδος για την ΑΕΚ στην Τρίπολη
- Ιράν: «Οποιαδήποτε επίθεση θα θεωρηθεί κήρυξη ολοκληρωτικού πολέμου» – Η απάντηση στην ανάπτυξη αμερικανικού στρατού
- Χρυσή βίζα: Γιατί επενδύουν στην Αθήνα Ιρανοί και Τούρκοι [πίνακας]
- Δεν μπόρεσε να γυρίσει μόνος του το ματς – Η εμφάνιση του «διπλού» Αντετοκούνμπο με τους Νάγκετς (vid)
- Λόρα: Άφαντη για 16η ημέρα – Έφυγε με λεωφορείο από την Ομόνοια για Γερμανία; – Η έκκληση της μητέρας της
- Ελαιόλαδο: Νέο τοπίο αλλά με αβεβαιότητες – Πώς εξελίσσεται παραγωγή και τιμές [γραφήματα]
- Αρκάς: Οι ευχές για καλό σαββατοκύριακο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 24.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/john-hernandez-i1TgEOhyH48-unsplash-315x220.jpg)











![Χρυσή βίζα: Γιατί επενδύουν στην Αθήνα Ιρανοί και Τούρκοι [πίνακας]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/ot_golden_world-1-145x85.jpg)



![Χρυσή βίζα: Γιατί επενδύουν στην Αθήνα Ιρανοί και Τούρκοι [πίνακας]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/ot_golden_world-1-315x220.jpg)



![Ελαιόλαδο: Νέο τοπίο αλλά με αβεβαιότητες – Πώς εξελίσσεται παραγωγή και τιμές [γραφήματα]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/ελαιολαδο-315x220.jpg)










































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442