Να αυξήσουν τα δίδακτρά τους ζητούν πολλά πανεπιστήμια στην Αγγλία και την Ουαλία. Σε έρευνα του BBC, τα δύο τρίτα των αντιπροέδρων των ιδρυμάτων δήλωσαν ότι η αύξηση είναι απαραίτητη, και ότι τα δίδακτρα πρέπει να κυμαίνονται από 4.000 λίρες έως 20.000 λίρες το χρόνο.

38

Να αυξήσουν τα δίδακτρά τους ζητούν πολλά πανεπιστήμια στην Αγγλία και την Ουαλία. Σε έρευνα του BBC, τα δύο τρίτα των αντιπροέδρων των ιδρυμάτων δήλωσαν, υπό το καθεστώς της ανωνυμίας, ότι η αύξηση είναι απαραίτητη, και ότι τα δίδακτρα πρέπει να κυμαίνονται από 4.000 λίρες έως 20.000 λίρες το χρόνο.

Οι περισσότεροι από τους μισούς δήλωσαν ότι ο κάθε φοιτητής δεν πρέπει να πληρώνει λιγότερα από 5.000 λίρες το χρόνο.

Πάντως, από την πλευρά της, η Εθνική Ένωση Φοιτητών Αγγλίας προειδοποίησε ότι έτσι θα αυξηθεί το ποσοστό των φοιτητών με χρέος.

Η δημόσια συζήτηση σχετικά με τα δίδακτρα αναμένεται να ξανανοίξει, πέντε χρόνια μετά τη μεγάλη διαμάχη πάλι για το ίδιο θέμα.

Οποιαδήποτε αλλαγή στα δίδακτρα αναμένεται να επηρεάσει περίπου ένα εκατομμύριο προπτυχιακούς φοιτητές, ενώ η κυβέρνηση θα έχει πρόβλημα να αποφασίσει άρση του πλαφόν των 3.500 λιρών το χρόνο.

Η Ένωση Φοιτητών, από την άλλη, προτείνει ένα εντελώς διαφορετικό σύστημα αποπληρωμής των διδάκτρων, που συνδέεται από τις αποδοχές των φοιτητών όταν βγουν στην αγορά εργασίας.

Μάλιστα, χαρακτηρίζουν πολύ αλαζονικό το αίτημα των πανεπιστημίων για αυξήσεις σε καιρό οικονομικής κρίσης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr