Με την πλάτη στον τοίχο ο Ερικσον μετά το 2-0 από τις ΗΠΑ
Η Εθνική ομάδα των ΗΠΑ επικράτησε με 2-0 του Μεξικού στο Οχάιο σε αγώνα για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Οι μεξικανοί δεν κατάφεραν για πέμπτη συνεχόμενη φορά να νικήσουν την Αμερική και πλέον ο Σβεν Γκόραν Ερικσον βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο.
Η Εθνική ομάδα των ΗΠΑ επικράτησε με 2-0 του Μεξικού στο Οχάιο σε αγώνα για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Οι μεξικανοί δεν κατάφεραν για πέμπτη συνεχόμενη φορά να νικήσουν την Αμερική και πλέον ο Σβεν Γκόραν Ερικσον βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο.
Ο Μάικλ Μπράντλεϊ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής για τις ΗΠΑ, καθώς με δύο δικά του γκολ (43 και 90) η ομάδα του έφτασε σε αυτήν την επιτυχία. Η νίκη δεν ήταν καθόλου εύκολη υπόθεση και προήλθε από ασφυκτική πίεση των αμερικανών στην αντίπαλη περιοχή. Το Μεξικό αγωνίστηκε από το 66 με παίκτη λιγότερο, εξ αιτίας της αποβολής του Ράφα Μάρκες, ενώ στο 35 ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, Νέρι Καστίγιο, τραυματίστηκε και έγινε αναγκαστική αλλαγή.
Οι αγώνες που έγιναν την Πέμπτη (12/2) ήταν οι πρώτοι της τελικής προκριματικής φάσης στην ζώνη Βόρειας – Κεντρικής Αμερικής και Καραϊβικής. Οι τρεις πρώτες ομάδες προκρίνονται στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ενώ ο τέταρτος θα δώσει αγώνα μπαράζ με την πέμπτη ομάδα από την Λατινική Αμερική.
Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα και την κατάσταση που βρίσκονται κάθε φορά οι δύο ομάδες,το παιχνίδι αυτό είναι πάντα ένα κλασικό ντέρμπι, αφού είναι παραδοσιακή η αντιπαλότητα που υπάρχει και που έχει να κάνει με κοινωνικά – πολιτικά αίτια.
Το Μεξικό προηγείται συνολικά στις νίκες ( 30- 10-15) ωστόσο στα δέκα πιο πρόσφατα παιχνίδια έχει μόλις δυο «τρίποντα» απέναντι στους αμερικάνους ενώ δεν έχει κερδίσει εκτός έδρας από τον Φεβρουάριο του 1998!
Ο «Αυτόχειρας» του Νικολάι Έρντμαν σε σκηνοθεσία του Θανάση Θεολόγη κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου. Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Αλκμήνη.
Έξι χρόνια μετά το Κύπελλο του 2020, η τρομερή φέτος Ρεάλ Σοσιεδάδ νίκησε την Ατλέτικο Μαδρίτης στη διαδικασία των πέναλτι σε έναν καταπληκτικό τελικό στη Σεβίλλη και σήκωσε το τρίτο Copa del Rey της ιστορίας της.
Η Ρόμα αναδείχθηκε ισόπαλη με την Αταλάντα, παρέμεινε 6η και ισοβαθμεί με την 5η Κόμο, όμως δεν εκμεταλεύτηκε την ήττα της. Οι γηπεδούχοι κράτησαν τους φιλοξενούμενους στο -4.