Αύξηση της ανεργίας στη Γερμανία για πρώτη φορά την τελευταία τριετία
Αυξήθηκε, για πρώτη φορά στα τελευταία τρία χρόνια, ο αριθμός των ανέργων στη Γερμανία το Δεκέμβριο του 2008, καταδεικνύοντας ότι η οικονομική κρίση έφθασε στην αγορά εργασίας, όπως δήλωσε ο επικεφαλής του Ομοσπονδιακού Γραφείου Εργασίας.
Η κρίση της γερμανικής οικονομίας αρχίζει να γίνεται αισθητή στην αγορά εργασίας, όπως δείχνουν τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για τον περασμένο Δεκέμβριο.
Σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση, ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 18.000 άτομα, έναντι αναμενόμενης αύξησης κατά 10.000, με το ποσοστό ανεργίας να ανέρχεται στο 7,6% του οικονομικά ενεργού πληθυσμού, από 7,5% ένα μήνα νωρίτερα.
Τα στοιχεία σε μη εποχικά προσαρμοσμένη βάση -τα οποία συγκεντρώνουν το πολιτικό ενδιαφέρον στη Γερμανία- έδειξαν ότι ο αριθμός των ανέργων το Δεκέμβριο υπερέβη και πάλι το όριο των 3 εκατομμυρίων ατόμων.
Σε αυτή τη βάση, αυξήθηκε κατά 114.000 και ανήλθε σε 3,102 εκατομμύρια άτομα, με το ποσοστό ανεργίας να ανέρχεται στο 7,4%, από 7,1% το Νοέμβριο του 2008.
Τα στοιχεία «μετρίασαν την αισιοδοξία μας για το 2009» είπε ο πρόεδρος του ΟΓΕ, ενώ ο επικεφαλής οικονομολόγος της ένωσης γερμανικών βιομηχανιών DIHK, Φόλκερ Τράιερ, είπε ότι η αύξηση αυτή συνιστά «αλλαγή τάσης. Το μοναδικό ερώτημα που τίθεται τώρα είναι πόσο απότομα κινούμαστε σε αυτή την κατεύθυνση».
Το 2008, ο αριθμός των απασχολούμενων άγγιξε το επίπεδο-ρεκόρ των 40,3 εκατομμυρίων, υψηλότερο επίπεδο από την επανένωση των δύο Γερμανιών το 1990. Το ποσοστό ανεργίας διαμορφώθηκε το 2008 στο 7,8%, σε επίπεδο 1,2% χαμηλότερο έναντι του 2007.
Το συγκρότημα θα παρουσιάσει ζωντανά το νέο του άλμπουμ «Οργή Λαού» καθώς και τραγούδια μέσα από όλη του τη δισκογραφία, όπου συχνά πρωταγωνιστούν οι στίχοι σπουδαίων Ελλήνων ποιητών.