Κυβέρνηση και κόμματα έχουν ευθύνη για τα επεισόδια, λέει ο υπουργός Εσωτερικών
Οι ένοχοι και οι υπαίτιοι θα τιμωρηθούν παραδειγματικά, επανέλαβε ο υπουργός Εσωτερικών Πρ.Παυλόπουλος μετά την έκτακτη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής την Τρίτη. Πρόσθεσε ότι τη βία πρέπει να την καταδικάσουν όλοι και πως όλοι έχουν μερίδιο ευθύνης, με την κυβέρνηση να έχει το μεγαλύτερο.
Οι ένοχοι και οι υπαίτιοι θα τιμωρηθούν παραδειγματικά, επανέλαβε ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος μετά την έκτακτη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής την Τρίτη. Υπογράμμισε πως «κανένας δεν δικαιούται να προσβάλλει με τις βίαιες ενέργειές του την ίδια τη δημοκρατία και να προκαλεί το κοινό αίσθημα».
Ο κ. Παυλόπουλος ανέφερε πως «σήμερα που είναι η μέρα της κηδείας του Αλέξη είναι χρέος όλων να αναλογιστούμε πώς θα τιμήσουμε ακόμα καλύτερα τη μνήμη του παιδιού, αλλά και πώς θα διδαχθούμε ώστε να μην ξανασυμβεί ένα τέτοιο τραγικό συμβάν».
Ακόμη, μίλησε για ωμή βία την οποία πρέπει να καταδικάσουν όλοι, σημειώνοντας πως «όλοι έχουν μερίδιο ευθύνης, με την κυβέρνηση να έχει το μεγαλύτερο».
Σε δηλώσεις του μετά τη λήξη της συνεδρίασης, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ.Σουφλιάς τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να αντιμετωπίσει τα θέματα της βίας, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η βία δεν αντιμετωπίζεται με βίαιες πράξεις.
Ανέφερε ακόμη ότι «θεωρείται πως ορισμένες εκδηλώσεις έγιναν επειδή υπήρξε ένα περιστατικό βίας». Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι «κατέληξε σε βίαιες εκδηλώσεις που στρέφονται κατά του κοινωνικού συνόλου και σε καταστροφές περιουσιών».
«Καλούνται όλοι, ηγεσίες, παιδιά και κοινωνικές δυνάμεις να συνδράμουν στην αντιμετώπιση των φαινομένων της βίας» υπογράμμισε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ. Απαντώντας δε σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου είπε ότι «αυτό θα γίνει μέσα στα πλαίσια του νόμου».