Ξεκινά στα τέλη Νοεμβρίου η αξιολόγηση των πανεπιστημίων
Σε δύο ΑΕΙ της περιφέρειας και τρία ΤΕΙ ξεκινά την τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου η αξιολόγηση των πανεπιστημίων. Η αξιολόγηση θα γίνει από ξένους αξιολογητές και αφορά το πρόγραμμα σπουδών, την ποιότητα διδασκαλίας, το επιστημονικό-ερευνητικό έργο και τις υπηρεσίες που παρέχονται στους φοιτητές.
43
Σε δύο ΑΕΙ της περιφέρειας και τρία ΤΕΙ ξεκινά την τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου η αξιολόγηση των ιδρυμάτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Η αξιολόγηση θα γίνει από πέντε αξιολογητές από το εξωτερικό, οι οποίοι θα ελέγξουν το πρόγραμμα σπουδών, την ποιότητα της διδασκαλίας, το επιστημονικό και ερευνητικό έργο καθώς και τις υπηρεσίες που παρέχονται στους φοιτητές.
Ωστόσο, επειδή η αξιολόγηση εξακολουθεί να προκαλεί τριγμούς στην πανεπιστημιακή κοινότητα και κυρίως στους φοιτητές, η Αρχή Αξιολόγησης δεν δημοσιοποιεί τα ονόματα των Ιδρυμάτων που θα αξιολογηθούν.
«Είναι η πρώτη φορά που εξωτερικοί αξιολογητές θα ελέγξουν ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη χώρα μας» δήλωσε στο Βήμα ο πρόεδρος της Αρχής Αξιολόγησης (ΑΔΙΠ) Σπ.Αμούργης, τονίζοντας πως «μόλις οι αξιολογητές ολοκληρώσουν το έργο τους θα παραδώσουν το πόρισμά τους στην Αρχή Αξιολόγησης και το πόρισμα θα κατατεθεί στη Βουλή, όπως προβλέπει ο νόμος».
Σύμφωνα με τον κ. Αμούργη τα πανεπιστήμια που έχουν υποβάλει αίτηση για εξωτερική αξιολόγηση είναι αρκετά, και για αυτά η αξιολόγηση θα αρχίσει με τη νέα χρονιά.
Επίσης, σημείωσε, ότι οι αξιολογητές θα επισημάνουν όχι μόνο τα προβλήματα ενός τμήματος αλλά και τα επιτεύγματά του, ενώ οι αδυναμίες θα πρέπει να βελτιωθούν είτε από τους ίδιους (το τμήμα), είτε από τη διοίκηση του ΑΕΙ, είτε από το υπουργείο Παιδείας.
Να σημειωθεί πως από τις 19 Νοεμβρίου οι ομοσπονδίες των πανεπιστημιακών και των εκπαιδευτικών ΤΕΙ ξεκινούν κινητοποιήσεις κατά του νόμου για την αναγνώριση των κολεγίων. Η Ομοσπονδία των πανεπιστημιακών έχει κηρύξει δύο 48ωρες απεργίες για τις 19-20 και 25-26 Νοεμβρίου. Επίσης, στις 19 και στις 25 Νοεμβρίου απεργούν οι καθηγητές των ΤΕΙ, ενώ ήδη τα ΤΕΙ Αθήνας και Ηπείρου ανακοίνωσαν γενικό λουκέτο στα Ιδρύματα για τις ίδιες ημερομηνίες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Θα συγκρουστεί, αλήθεια, η Ελλάδα και οι άλλοι με τον Τραμπ για τη Γροιλανδία;
- ΠΑΣΟΚ: Η ΝΔ απέρριψε την κλήτευση κρίσιμων μαρτύρων στον ΟΠΕΚΕΠΕ – Οργανωμένη συγκάλυψη του σκανδάλου
- Γιόκιτς και Αντετοκούνμπο στην κορυφή του All-Star 2026
- Θεσσαλονίκη: Νεκρή η 48χρονη που έπεσε από μπαλκόνι
- Ο Νομπελίστας Λάσλο Κρασναχορκάι στην Αθήνα
- ΣΥΡΙΖΑ: Ανίκανη και αδιάφορη για λύσεις στον πρωτογενή τομέα η κυβέρνηση
- Η ΚΕΔΕ στο Πατριαρχείο Αλεξάνδρειας και Πάσης Αφρικής
- Ταυτοποιήθηκαν οι δύο 24χρονοι που παραβίαζαν κόκκινα με μηχανή – Πώς προσπάθησαν να σβήσουν τα ίχνη τους
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)
































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442