«Αυτοψία» στη λίμνη Βιστωνίδα θα πραγματοποιήσει ο εισαγγελέας
Στις επίμαχες περιοχές της Βιστωνίδας αναμένεται να μεταβεί ο εισαγγελέας που ερευνά την υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου. Ο ορισμός της Βιστωνίδας ως λίμνης ή λιμνοθάλασσας μπορεί να κρίνει τα δικαιώματα κυριότητας της.
Στις επίμαχες περιοχές της Βιστωνίδας αναμένεται να μεταβεί ο εισαγγελέας που ερευνά την υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου Ηλίας Κολιούσης. Ο ορισμός της Βιστωνίδας ως λίμνης ή λιμνοθάλασσας μπορεί να κρίνει τα δικαιώματα κυριότητας της.
Και αυτό γιατί σε περίπτωση που οριστεί η Βιστωνίδα ως λιμνοθάλασσα είναι εξαιρετικά δυσχερές να εγκαθιδρύσει ο οποιοσδήποτε δικαιώματα κυριότητας.
Ο κ. Κολιούσης και η συνάδελφός του κα Ελένη Σωτηροπούλου, που διεξάγουν την έρευνα για το Βατοπαίδι έχουν εξετάσει μέχρι στιγμής δεκαπέντε μάρτυρες για την υπόθεση.
Στην πλειοψηφία τους οι μάρτυρες ζήτησαν μόνοι τους να καταθέσουν, καταγγέλλοντας παράτυπες ενέργειες σε υποθέσεις με ακίνητα της Μονής.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.