Τους πρώτους βαθμούς του στον 2ο όμιλο του Champions League αναζητά ο Παναθηναϊκός στο «ΓΣΠ» της Λευκωσίας, όπου την Τετάρτη αντιμετωπίζει την Ανόρθωση στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής.
Το ελληνικό ενδιαφέρον θα είναι στραμμένο και στο Μιλάνο, όπου η Ίντερ φιλοξενεί τη Βέρντερ Βρέμης στο έτερο ματς του ομίλου.
Σε ό,τι αφορά στις υπόλοιπες αναμετρήσεις, η Λίβερπουλ υποδέχεται την Αϊντχόφεν και η Ατλέτικο Μαδρίτης τη Μαρσέϊγ με στόχο το απόλυτο, ενώ εκτός έδρας δοκιμάζεται η Τσέλσι στην έδρα της Κλουζ. Η Ρόμα ταξιδεύει στη Γαλλία για να συναντήσει τη Μπορντό και θα επιδιώξει να ξεχάσει την… εφιαλτική βραδιά στο Ολύμπικο (1-2 από την Κλουζ) και να κάνει ποδαρικό στις επιτυχίες.
1ος όμιλος
21:45 Κλουζ – Τσέλσι
Η Τσέλσι δοκιμάζεται στην έδρα της Κλουζ, με στόχο να διπλασιάσει τις επιτυχίες της στη φάση των ομίλων και να πάρει τη δεύτερη σερί νίκη της στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Οι ποδοσφαιριστές του Λουίς Φελίπε Σκολάρι φιγουράρουν στην πρώτη θέση τους βαθμολογικού πίνακα της Premiership, ενώ έκαναν εντυπωσιακό ξεκίνημα και στο Champions League, καθώς επικράτησαν με 4-0 της Μπορντό στην πρεμιέρα.
Από την πλευρά της, η άπειρη Κλουζ κατάφερε να κάνει το «μπαμ» μέσα στο Ολύμπικο και να φύγει με το διπλό από την έδρα της Ρόμα (2-1), αποτέλεσμα που αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία του θεσμού. Η ρουμάνικη ομάδα θα προσπαθήσει να αποδείξει ότι δεν βρέθηκε… τυχαία στους ομίλους του Champions League και θέλει να κάνει το καλύτερο δυνατό απέναντι στους Λονδρέζους μέσα στο «σπίτι» της.
21:45 Μπορντό – Ρόμα
Η Ρόμα έκανε αρνητική… έκπληξη στην πρεμιέρα του Champions League και γνώρισε πικρή ήττα μέσα στο Ολίμπικο από την πρωτάρα Κλουζ (1-2). Τη δεύτερη αγωνιστική ταξιδεύει στη Γαλλία για το παιχνίδι με τη Μπορντό και δεν θέλει να σκέφτεται άλλο αποτέλεσμα πέρα από τη νίκη. Ο κατάλογος με τους απόντες θα είναι πάλι… μακρύς και ο Λουτσιάνο Σπαλέτι προσπαθεί να καταλήξει στο καλύτερο δυνατό σχήμα, που θα ανταποκριθεί με επιτυχία στις απαιτήσεις του παιχνιδιού.
Οι Ρωμαίοι προβληματίζουν με τις εμφανίσεις τους και στο Campionato και δεν έχουν καταφέρει ακόμα να βρουν ρυθμό στο παιχνίδι τους και να ανταγωνιστούν τους υπόλοιπους διεκδικητές του τίτλου. Η ψυχολογία τους είναι κάπως ανεβασμένη μετά το 2-0 επί της Αταλάντα στο πρωτάθλημα, όμως η πίεση εξακολουθεί να βαραίνει τα πόδια των παικτών, καθώς οι οπαδοί περιμένουν στη… γωνία.
Στο άλλο «στρατόπεδο», η Μπορντό δεν ξεκίνησε όπως θα ήθελε στο Champions League και δεν μπόρεσε να ορθώσει αντιστάσεις στην πρεμιέρα απέναντι στην Τσέλσι (0-4). Τώρα θέλει να κάνει… ποδαρικό στις επιτυχίες στη διοργάνωση και θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται η Ρόμα το τελευταίο διάστημα και να πάρει το θετικό αποτέλεσμα. Στο γαλλικό πρωτάθλημα, η Μπορντό δεν έχει εντυπωσιάσει με την εικόνα που παρουσιάζει μέσα στο γήπεδο και βρίσκεται στην έβδομη θέση της βαθμολογίας.
2ος όμιλος
21:45 Ανόρθωση – Παναθηναϊκός
21:45 Ιντερ – Βέρντερ Βρέμης
Μία αναμέτρηση που θα προσελκύσει όλα τα βλέμματα για… ευνόητους λόγους, είναι αυτή που θα διεξαχθεί στο Μεάτσα ανάμεσα στην Ιντερ του Ζοζέ Μουρίνιο και την πάντα επικίνδυνη Βέρντερ Βρέμης. Οι «νερατζούρι» ξεκίνησαν με διπλό στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό και είναι χωρίς αμφιβολία το μεγάλο φαβορί του ομίλου για την πρώτη θέση.
Η Ιντερ συνεχίζει τις υποχρεώσεις της στο Champions League, με λαβωμένο γόητρο μετά την ήττα στο ντέρμπι με τη Μίλαν (0-1), αποτέλεσμα που τη… γκρέμισε από την κορυφή της βαθμολογίας στο Campionato.
Παράλληλα, η Βέρντερ Βρέμης έχει δείξει ότι διαθέτει… εκρηκτική επιθετική γραμμή, κάτι που φαίνεται αν ανατρέξει κανείς στα τελευταία αποτελέσματα της Bundesliga. Οι γερμανοί επικράτησαν με το εντυπωσιακό 5-1 στο ντέρμπι με τη Μπάγερν Μονάχου, ενώ την προηγούμενη αγωνιστική νίκησαν με 5-4 τη Χόφενχαϊμ.
Στο Champions League όμως δεν ξεκίνησαν και τόσο καλά και παραχώρησαν ισοπαλία στην Ανόρθωση μέσα στη Βρέμη (0-0).
3ος όμιλος
21:45 Σπόρτινγκ Λ. – Βασιλεία
Οι δύο ομάδες έκαναν ποδαρικό με το… αριστερό στην πρεμιέρα του Champions League, γνώρισαν την ήττα, και θα προσπαθήσουν να πάρουν τους πρώτους τους βαθμούς στη διοργάνωση στη μεταξύ τους αναμέτρηση.
Η Σπόρτινγκ Λισσαβώνας έχει τον πρώτο λόγο στο παιχνίδι, τόσο λόγω έδρας όσο και δυναμικής, σε έναν όμιλο εξαιρετικά αμφίρροπο, όπου όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, με εξαίρεση φυσικά την πρώτη θέση, για την οποία η Μπαρτσελόνα είναι ακλόνητο φαβορί.
21:45 Σαχτάρ – Μπαρτσελόνα
Η Μπαρτσελόνα δείχνει σημάδια αγωνιστικής ανάκαμψης το τελευταίο διάστημα, καθώς αρχίζει να βρίσκει το ρυθμό της και να ανεβάζει… στροφές στην Primera Division. Στο Champions League ξεκίνησε με νίκη κόντρα στη Σπόρτινγκ Λισσαβώνας (3-1) και τώρα ταξιδεύει στην έδρα της Σαχτάρ με στόχο το απόλυτο.
Το έργο των «μπλαουγκράνα» δεν αναμένεται να είναι πολύ εύκολο, καθώς η Σαχτάρ έδωσε εξαιρετικά δείγματα γραφής στην πρεμιέρα κόντρα στην Βασιλεία και έφυγε από την Ελβετία με τους τρεις βαθμούς της νίκης (2-1).
4ος ομιλος
21:45 Λίβερπουλ – Αϊντχόφεν
Η Λίβερπουλ υποδέχεται την Αϊντχόβεν με την ψυχολογία στα ύψη και έτοιμη για το δύο στα δύο στα ματς του Champions League. Μετά το διπλό στην έδρα της Μαρσέιγ στην πρεμιέρα (1-2) και τα τελευταία αποτελέσματα στο αγγλικό πρωτάθλημα που την έφεραν στην κορυφή της Premiership αγκαλιά με την Τσέλσι, οι Reds του Ράφα Μπενίτεθ, βλέπουν για την Τετάρτη μόνο νίκη.
Παράλληλα, η Αϊντχόφεν γνώρισε βαριά ήττα μέσα στην έδρα της στην πρεμιέρα από τη φορμαρισμένη Ατλέτικο Μαδρίτης και δεν θέλει να σκέφεται το ενδεχόμενο άλλης μίας αποτυχίας, που θα την απομακρύνει από τις δύο πρώτες προνομιούχες θέσεις της βαθμολογίας που οδηγούν στους «8».
Η ολλανδική ομάδα δεν είχε αρχή και τέλος στο παιχνίδι της, έκανε πολλά λάθη και απογοήτεσε τον κόσμο της. Τα περιθώρια έχουν στενέψει και οι άνθρωποι του συλλόγου θέλουν να κάνουν σεφτέ στις επιτυχίες.
21:45 Ατλέτικο Μαδρίτης – Μαρσέιγ
Η Ατλέτικο Μαδρίτης θα έχει τη μεγάλη ευκαιρία να φτάσει τις δύο σερί νίκες και τους έξι βαθμούς στο Champions League και να βάλει έτσι… πλώρη για τους «8» της διοργάνωση. Οι «ροχιμπλάνκος» τα έχουν καταφέρει αρκετά καλά και στην Primera Division, χωρίς όμως να έχουν πιάσει ακόμα πολύ καλή απόδοση. Οι απουσίες θα είναι πολλές, όμως οι ισπανοί θα παραταχούν στον αγωνιστικό χώρο μόνο για τη νίκη.
Στον αντίποδα, η Μαρσέϊγ ηττήθηκε από τη Λίβερπουλ στην πρεμιέρα μέσα στην έδρα της, καθώς… σκόνταψε πάνω στον εξαιρετικό Στίβεν Τζέραρντ και θεωρητικά είναι μάλλον η πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου. Στο γαλλικό πρωτάθλημα, η Μαρσέϊγ έχει δείξει ότι διαθέτει ικανή γραμμή κρούσης, με αρκετές αδυναμίες όμως στα αμυντικά της καθήκοντα.
Η υπερβολική χρήση των smartphones συνδέεται με σημαντικές αλλαγές στον τρόπο που λειτουργεί ο εγκέφαλος, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στη διαχείριση των συναισθημάτων
Ο «Αυτόχειρας» του Νικολάι Έρντμαν σε σκηνοθεσία του Θανάση Θεολόγη κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου. Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Αλκμήνη.
Ο Ζέλσον Μαρτίνς αναφέρθηκε στο επικείμενο, εκτός έδρας ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ενώ επισήμανε ότι όλα τα παιχνίδια μέχρι το φινάλε των πλέι οφ πρέπει να κερδηθούν από τον Ολυμπιακό.