Ολοκλήρωσε την κατάθεσή της στην κεκλεισμένων των θυρών αίθουσα του Μονομελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων Θεσσαλονίκης η μητέρα του 11χρονου Αλεξ, Νατέλα Ινσουαΐντσε, η οποία δήλωσε πως έχει χάσει κάθε ελπίδα να βρει ζωντανό το γιο της. Η δίκη συνεχίζεται με την κατάθεση της μητέρας των δύο Ελληνόπουλων.
Ολοκλήρωσε την κατάθεσή της στην κεκλεισμένων των θυρών αίθουσα του Μονομελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων Θεσσαλονίκης η μητέρα του 11χρονου Αλεξ, Νατέλα Ινσουαΐντσε, η οποία δήλωσε πως έχει χάσει κάθε ελπίδα να βρει ζωντανό το γιο της.
Η Νατέλα, ερωτηθείσα για την τύχη του μικρού Αλεξ, φέρεται να υιοθέτησε πλήρως την εκδοχή του επεισοδίου που έγινε στο κέντρο της Βέροιας και οδήγησε στο θανάσιμο τραυματισμό του 11χρονου, όπως αυτό περιγράφεται στο παραπεμπτικό βούλευμα, απορρίπτοντας τα όποια σενάρια περί απαγωγής και εμπλοκής κυκλωμάτων παιδεραστίας.
Μετά το πέρας της κατάθεσής της αποχώρησε από την αίθουσα, χωρίς να παρακολουθήσει την επόμενη δεύτερη μάρτυρα, μητέρα των Ελληνόπουλων κατηγορούμενων, η οποία έμεινε σταθερή στη γραμμή που είχε ακολουθήσει στο στάδιο της ανάκρισης, αρνούμενη κάθε συμμετοχή των παιδιών της στο επεισόδιο με τον 11χρονο Aλεξ.
«Ήταν στο σπίτι και έπαιζαν με τον ηλεκτρονικό υπολογιστή», φέρεται να κατέθεσε στο δικαστήριο.
Ωστόσο, σύμφωνα με παράγοντες της δίκης, αναπάντητο άφησε ερώτημα του δικαστηρίου σχετικά με προανακριτική κατάθεση που φέρεται να έδωσε, σύμφωνα με την οποία ένα από τα παιδιά της τής εκμυστηρεύτηκε το περιστατικό μία μόλις ημέρα αφού αυτό έλαβε χώρα.
Στο μεταξύ, την κλήτευση ειδικού πραγματογνώμονα ζήτησε ο συνήγορος του Ρουμάνου ανήλικου, καθώς φέρεται να ισχυρίστηκε ότι για διάστημα δύο μηνών μετά το Φεβρουάριο του 2006 παρακολουθούνταν το κινητό τηλέφωνο της Νατέλας Ινσουαΐντσε.
Την ίδια ώρα, το ενδεχόμενο να ζητήσει από το δικαστήριο την εφαρμογή των διατάξεων περί προστασίας μαρτύρων, μελετά ο συνήγορος του ανήλικου Αλβανού. Όπως είπε, μάρτυρες από το συγγενικό περιβάλλον του ανήλικου δέχονται απειλές να διαφοροποιήσουν τις καταθέσεις τους.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.