Οι σχέσεις με την Αγκυρα στο επίκεντρο της συνάντησης Βαρθολομαίου-Σαρκισιάν
Για την ιδιαίτερη θέση που ο πρόεδρος της Αρμενίας αποδίδει στην αρμενική εκκλησία μίλησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης, μετά τη συνάντησή του με τον Σ.Σαρκισιάν. Τόσο ο κ. Βαρθολομαίος όσο και ο πρόεδρος τόνισαν την ανάγκη να υπάρξει μια νέα περίοδος στις σχέσεις με την Τουρκία.
Για την ιδιαίτερη θέση που ο πρόεδρος της Αρμενίας αποδίδει στην αρμενική εκκλησία μίλησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης, μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της χώρας Σερτζ Σαρκισιάν. Ο τελευταίος επανέλαβε την πρόθεση της Αρμενίας να συνεχίσει το δρόμο του διαλόγου και της συνεργασίας με την Τουρκία.
Ο κ. Βαρθολομαίος ήταν το τιμώμενο πρόσωπο στις τελετές του καθαγιασμού του Μύρου, στις οποίες αποδίδει μεγάλη σημασία η αρμενική εκκλησία.
«Είναι το σύμβολο της ενότητας της εκκλησίας, αλλά και του έθνους και συγκεντρώνουν αρμενικές κοινότητες από τα τέσσερα σημεία της οικουμένης» είπε ο Αρμένιος πατριάρχης, Καρεκίν Β, ευχαριστώντας τον Οικουμενικό Πατριάρχη και πολλούς άλλους εκκλησιαστικούς ηγέτες, που είχαν προσκληθεί στις τελετές.
Ο κ. Βαρθολομαίος που συνοδεύονταν στην επίσκεψή του και από εκπρόσωπο του Αρμενικού Πατριαρχείου της Κωνσταντινούπολης έστειλε ευχές στο «φίλο αρμενικό λαό».
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης έγινε δεκτός με συγκίνηση από τον αρμενικό λαό, που περνά σε νέα φάση των σχέσεών του με την Τουρκία.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.