Επίθεση με «πεδίο μάχης» τον προϋπολογισμό ξεκινά το ΠΑΣΟΚ
Σε υπ αριθμόν ένα θέμα στην πολιτική ατζέντα θέτει το ΠΑΣΟΚ την οικονομία, όπως ξεκαθάρισε μετά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, και ξεκινά «μάχη» εν όψει της κατάθεσης του προϋπολογισμού, όπου θα διατυπώσει εξειδικευμένες προτάσεις. Ευφορία αλλά και χαμηλοί τόνοι μετά τις δημοσκοπήσεις.
28
Σε υπ αριθμόν ένα θέμα στην πολιτική ατζέντα θέτει το ΠΑΣΟΚ την οικονομία, όπως ξεκαθάρισε μετά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, και ξεκινά «μάχη» εν όψει της κατάθεσης του προϋπολογισμού.
«Ξεκινάμε την μάχη για τον προϋπολογισμό την οποία θα μετατρέψουμε σε μάχη για την υπεράσπιση του οικογενειακού εισοδήματος, του κοινωνικού κράτους και την αναπτυξιακή πορεία της χώρας» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κινήματος Γ.Παπακωνσταντίνου.
Παράλληλα, το νέο στίγμα της αντιπολιτευτικής τακτικής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με στροφή στη διατύπωση εναλλακτικών θέσεων,θα γίνει σαφέστερο με την κατάθεση εξειδικευμένων προτάσεων για τον προϋπολογισμό.
Το ΠΑΣΟΚ θα δώσει τη «μάχη στη Βουλή με εξειδικευμένες προτάσεις όσων είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην ΔΕΘ, στην κοινωνία με δράσεις σε όλους τους νομούς της Ελλάδας και σε όλους τους κοινωνικούς χώρους και χώρους δουλειάς, για να πειστούν οι πολίτες για την εναλλακτική μας πρόταση» είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι στην συζήτηση για τον προϋπολογισμό θα διατυπωθούν ξεκάθαρα οι διαφορετικές προτεραιότητες μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ενώ ερωτηθείς για τις τροποποιήσεις που μπορεί να φέρει το ΠΑΣΟΚ στην Βουλή στο σχέδιο προϋπολογισμού, είπε ότι «είναι διαφορετικό να καταθέσει κανείς πλήρη προϋπολογισμό και διαφορετικό να καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις».
Ευφορία αλλά και χαμηλοί τόνοι
Μιλώντας στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, ο πρόεδρος του Κινήματος Γιώργος Παπανδρέου επέλεξε να κρατήσει χαμηλά του τόνους μετά τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις. «Δεν είναι η στιγμή για πανηγυρισμούς, έχουμε πολύ δουλειά μπροστά μας», είπε.
Παράλληλα, ο κ. Παπανδρέου αναγνώρισε ότι το ΠΑΣΟΚ είχε θετική ανταπόκριση με τη παρουσία του στη ΔΕΘ (εξήρε για αυτό το ρόλο του Πολιτικού Συμβουλίου)αλλά, όπως εξήγησε, αυτό σημαίνει ότι ο κόσμος ακούει, πλέον, το ΠΑΣΟΚ και αυτό μεγαλώνει τις ευθύνες του.
Ο κ. Παπανδρέου έθεσε τις προτεραιότητες για το Κίνημα, τονίζοντας ότι ο στόχος είναι να ξαναφέρουμε την πολιτική στο Κίνημα. Και θεώρησε σημαντικό προς αυτή την κατεύθυνση το γεγονός ότι «νωρίς ξεκαθαρίσαμε ποιοι είμαστε, με ποιους είμαστε, ποιοι είναι απέναντι, ποιες είναι οι βασικές μας προτεραιότητες».
Τόνισε επίσης ότι το ΠΑΣΟΚ κατακτά ξανά, έστω και σταδιακά, την ιδιότητά του, του κινήματος λαού και όχι του κυβερνητισμού.
* Σε συνέντευξή του στο Reuters ο κ. Παπανδρέου επαναλαμβάνει τη θέση του ΠΑΣΟΚ ότι «θέλουμε εκλογές αλλά με μία προϋπόθεση: να ξεκαθαρίσουμε πρώτα τα σκάνδαλα. Ας τελειώσουμε τις έρευνες και έπειτα πάμε σε εκλογές». «Θέλουμε να θέσουμε τέλος στη διαφθορά και να βγάλουμε τη χώρα από αυτήν την κρίση», προσθέτει.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Καλλιάνος για κακοκαιρία: Το πριν και το μετά της οδού Μετσόβου στην Άνω Γλυφάδα – «Μυρίζει πόλεμο, δεν υπερβάλω»
- Κακοκαιρία: Δραματική διάσωση γυναίκας από ορμητικό χείμαρρο στη Γλυφάδα – Δείτε βίντεο
- Ολυμπιακός: Tα σενάρια πρόκρισης και τα κριτήρια ισοβαθμίας στο Champions League
- Χαρίτσης και Σακελλαρίδης δοκιμάζουν τα όριά τους: Συνέδριο επιβίωσης ή ρήξης για τη Νέα Αριστερά – Το βλέμμα στον Τσίπρα
- Workmonitor 2026: Δεύτερη δουλειά για να βγει ο μήνας ψάχνει ο ένας στους δύο Έλληνες εργαζόμενους
- Ο Γιώργος Παπαγεωργίου και οι Polkar στον Σταυρό του Νότου Club
- Σάρωσε τη Ρόδο η κακοκαιρία – Η θάλασσα βγήκε στο λιμάνι, πλοίο έδωσε μάχη με τα κύματα
- Αρκάς: Η καλημέρα της Πέμπτης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 22.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/josh-gordon-h8Od9ze-0o-unsplash-315x220.jpg)
































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442