Μουντιάλ του… στησίματος ήταν για τη Βραζιλία το 2006
Μετά από πολύχρονη έρευνα, ο Καναδός δημοσιογράφος Ντέκλαν Χιλ υποστηρίζει πως το κύκλωμα «στησίματος» αγώνων ποδοσφαίρου, έχει απλώσει τα πλοκάμια του ακόμα και στο Παγκόσμιο Κύπελλο! Ο Χιλ παραχώρησε συνέντευξη στο γερμανικό περιοδικό «Spiegel», όπου δήλωσε ότι ο προημιτελικός Βραζιλία-Γκάνα (3-0) για το Μουντιάλ του 2006, ήταν «προκάτ»!
Μετά από πολύχρονη έρευνα, ο Καναδός δημοσιογράφος Ντέκλαν Χιλ υποστηρίζει πως το κύκλωμα «στησίματος» αγώνων ποδοσφαίρου, έχει απλώσει τα πλοκάμια του ακόμα και σε επίπεδο τελικής φάσης Παγκοσμίου κυπέλλου!
Ο Χιλ τα τελευταία χρόνια ασχολείται αποκλειστικά με την έρευνα του συγκεκριμένου θέματος και παραχώρησε συνέντευξη στο γερμανικό περιοδικό «Spiegel», όπου δήλωσε ότι ο προημιτελικός Βραζιλία-Γκάνα (3-0) για το Μουντιάλ του 2006, ήταν «προκάτ»!
Σύμφωνα με τον Καναδό δημοσιογράφο, οι επικεφαλής στοιχηματικής εταιρίας που εδρεύει στη Μπανγκόκ, χρησιμοποίησαν έναν παλιό Γκανέζο ποδοσφαιριστή ως «ενδιάμεσο» για να πείσουν τους διεθνείς της αφρικανικής ομάδας να χάσουν με τουλάχιστον δύο γκολ διαφορά. Ο Χιλ είναι ο συγγραφέας του βιβλίου στο οποίο αναφέρεται το περιστατικό, όπως και αρκετά άλλα.
Ανάμεσά τους ξεχωρίζει η ιστορία του Μαλαισιανού Γουϊλιαμ Μπε Γουά Λιμ, ο οποίος στοιχημάτισε σε ασιατική εταιρία 2.800.000 ευρώ σε νίκη του Ανόβερου επί της Καϊζερσλάουτερν, το Νοέμβριο του 2005.
Το Ανόβερο συνέτριψε 5-1 την αντίπαλό του και ο Λιμ έγινε πλουσιότερος κατά 2.200.000 ευρώ. Επίσης, τον Αύγουστο της ίδιας χρονιάς, είχε ποντάρει 4.000.000 ευρώ στην Καρλσρούη, σε έναν αγώνα της Β΄ κατηγορίας του γερμανικού πρωταθλήματος και φυσικά… κέρδισε.
Τον Ιούνιο του 2007, ο Λιμ καταδικάστηκε σε κάθειρξη 2 ετών και 5 μηνών, για εμπλοκή σε «στήσιμο» ποδοσφαιρικών αγώνων. Ωστόσο, τα δυο ματς τα οποία αναφέρει στο βιβλίο του ο Ντέκλαν Χιλ, δεν συμπεριλήφθηκαν στη δικογραφία.
Ο Μαλαισιανός αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και πληρώνοντας ως εγγύηση 40.000 ευρώ. Φρόντισε να εξαφανιστεί από… προσώπου γης και τον περασμένο Ιανουάριο εκδόθηκε διεθνές ένταλμα σύλληψής του.
Η υπερβολική χρήση των smartphones συνδέεται με σημαντικές αλλαγές στον τρόπο που λειτουργεί ο εγκέφαλος, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στη διαχείριση των συναισθημάτων
Ο «Αυτόχειρας» του Νικολάι Έρντμαν σε σκηνοθεσία του Θανάση Θεολόγη κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου. Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Αλκμήνη.
Ο Ζέλσον Μαρτίνς αναφέρθηκε στο επικείμενο, εκτός έδρας ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ενώ επισήμανε ότι όλα τα παιχνίδια μέχρι το φινάλε των πλέι οφ πρέπει να κερδηθούν από τον Ολυμπιακό.