Μεθοδεύσεις εκποίησης του ΟΣΕ βλέπει στο σχέδιο «σωτηρίας» η Αντιπολίτευση
Για κοινή πρακτική στο θέμα του ΟΣΕ, με αυτή σε ΟΤΕ, ΟΑ κατακρίνει η Αντιπολίτευση την κυβέρνηση και την κατηγορεί για σχέδιο όχι εξυγίανσης, αλλά ιδιωτικοποίησης του Οργανισμού. Ο υπουργός Μεταφορών «δρώντας ως μεσίτης» μεθοδεύει την εκποίηση και απαξιώσή του ΟΣΕ, δίνοντας του τη χαριστική βολή και εξαπολύοντας επίθεση στους εργαζόμενους, λένε.
93
Για κοινή πρακτική στο θέμα του ΟΣΕ, με αυτή σε ΟΤΕ, ΕΛΤΑ, ΟΑ κατακρίνει η Αντιπολίτευση την κυβέρνηση και την κατηγορεί για σχέδιο όχι εξυγίανσης και ανασυγκρότησης, αλλά ιδιωτικοποίησης του Οργανισμού.
Ο υπουργός Μεταφορών, τονίζουν τα κόμματα της Αντιπολίτευσης, «δρώντας ως μεσίτης» μεθοδεύει την εκποίηση και απαξιώση του ΟΣΕ, δίνοντας στον Οργανισμό τη «χαριστική βολή» και εξαπολύοντας επίθεση στους εργαζομενους.
Όπως δήλωσε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Μαρία Καρακλιούμη «η επιλογή της κυβέρνησης είναι η παραίτηση από την αναγέννηση και τον εκσυγχρονισμό του ΟΣΕ».
Η κυβέρνηση ακολούθησε την ίδια πρακτική στον ΟΤΕ, τα ΕΛΤΑ και την Ολυμπιακή Αεροπορία είπε η κυρία Καρακλιούμη, ενώ επέκρινε τον υπουργό Μεταφορών Κ.Χατζηδάκη ότι «δρα ως μεσίτης και όχι ως υπουργός, καθώς με τις μεθοδεύσεις του, πουλά, εκποιεί και απαξιώνει».
Η κυρία Καρακλιούμη πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει καταθέσει πλήρη πρόταση για την ανάπτυξη του ΟΣΕ και για την αξιοποίηση των σιδηροδρόμων για την μεταφορά επιβατών και εμπορευμάτων.
Από την πλευρά του ΣΥΝ, αναφέρεται σε ανακοίνωση: «μετά από μεγάλη περίοδο εγκατάλειψης, κακοδιαχείρισης και απαξίωσης του ΟΣΕ, η κυβέρνηση διά του κ. Χατζηδάκη επιχειρεί να δώσει την χαριστική βολή στον Οργανισμό, προωθώντας σχέδιο υποτιθέμενης εξυγίανσης, στη λογική της ιδιωτικοποίησής του, πιστή στις νεοφιλελεύθερες ψυχώσεις της».
»Η συνταγή της κυβέρνησης είναι γνωστή. Ιδιωτικοποιούμε ότι έχει οικονομικό ενδιαφέρον, επέκταση προαστιακού, ακίνητη περιουσία, εμπορευματικές μεταφορές και εγκαταλείπουμε κάθε σχέδιο ανάπτυξης του ΟΣΕ, ενώ παράλληλα επιτίθεται στους εργαζόμενους».
»Η ανάπτυξη του σιδηροδρόμου αντί να αποτελεί βασική προτεραιότητα, για άλλη μια φορά τίθεται στο περιθώριο, προς όφελος των οδικών συγκοινωνιακών μέσων. Ο κ. Χατζηδάκης ως πρώην ευρωβουλευτής θα έπρεπε να γνωρίζει ότι η διεθνής εμπειρία ιδιωτικοποίησης των σιδηροδρόμων έχει οδηγήσει σε υπηρεσίες πιο ακριβές και λιγότερο ασφαλείς. Αυτό που απαιτείται είναι σχέδιο επέκτασης και ανάπτυξης του σιδηροδρομικού δικτύου και του ΟΣΕ που αποτελεί το οικολογικότερο και ασφαλέστερο μέσο συγκοινωνίας» καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΝ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Οι προσδοκίες για τις εκπτώσεις – Τρίτη και φαρμακερή για το εμπόριο;
- Αιτωλοακαρνανία: Προθεσμία για να απολογηθεί έλαβε ο καθ’ ομολογίαν δράστης της δολοφονίας
- LIVE: ΑΕΛ Novibet – Άρης
- AI: Πώς σχεδιάζεται το μέλλον των εργαζομένων στις τράπεζες
- Γάζα: Ο Καναδός πρωθυπουργός δήλωσε πως συμφώνησε καταρχήν στο Συμβούλιο Ειρήνης του Τραμπ
- Άρης: Η 11άδα για το παιχνίδι με την ΑΕΛ Novibet – Πέντε αλλαγές από τον Χιμένεθ
- Πορτογαλία: Σώμα με σώμα εκλογική κούρσα για την προεδρία – Η ακροδεξιά έτοιμη να φτάσει στον δεύτερο γύρο
- «Κάποιοι νεαροί προπονητές είναι αλαζόνες» – Αιχμές από τον Κόντε για τον Αμορίμ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 18.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/spenser-sembrat-i607NbWkXow-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442