Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μήνυμα ενότητας από τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τον Πάπα στη θρονική εορτή της Ρώμης

Μήνυμα ενότητας από τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τον Πάπα στη θρονική εορτή της Ρώμης

Με τη συμβολική απαγγελία του Συμβόλου της Πίστεως στην αρχική μορφή της Νίκαιας Κωνσταντινουπόλεως ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣτ επαναβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους για ενότητα των Εκκλησιών κατά τη θρονική εορτή της Ρώμης.

51

Με κοινή έκκληση του Πάπα Βενέδικτου ΙΣτ και του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου για την ενότητα των Εκκλησιών κορυφώθηκαν την Κυριακή στη Ρώμη οι εορτασμοί της θρονικής εορτής της Εκκλησίας Ρώμης, στη μνήμη των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου.

Η συμμετοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου έδωσε ιδιαίτερο χαρακτήρα στις εκδηλώσεις, που συμβολικά περιέλαβαν την απαγγελία του Συμβόλου της Πίστεως στα ελληνικά, στην αρχική μορφή της Νίκαιας Κωνσταντινουπόλεως, από τον Πάπα Βενέδικτο και τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο ταυτοχρόνως.

Ο Πατριάρχης, που συμμετέχει για δεύτερη φορά στον εορτασμό της Θρονικής Εορτής του Αποστόλου Πέτρου, χειροκροτήθηκε με ενθουσιασμό από το πυκνό εκκλησίασμα της βασιλικής του Αγίου Πέτρου και τους πιστούς που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία έξω από τη βασιλική.

Ο Πατριάρχης απευθύνθηκε στο εκκλησίασμα στα ιταλικά, τονίζοντας το μήνυμα της σημερινής εορτής, αλλά και της δικής του συμμετοχής στον εορτασμό.

Περιστοιχιζόμενος από την αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου, εισήλθε με μεγαλοπρέπεια στην κατάμεστη βασιλική του Αγίου Πέτρου, όπου περίμενε να τον υποδεχθεί ο Πάπας Βενέδικτος. Και οι δύο προκαθήμενοι κατευθύνθηκαν στο ειδικά διασκευασμένο, για την περίσταση, ιερό βήμα στο κέντρο του μεγαλοπρεπούς ναού, από όπου συμμετείχαν στις τελετές.

Κατά τη διάρκεια της θείας λειτουργίας, ο Οικουμενικός Πατριάρχης μετακινήθηκε στο βήμα του Αγίου Ανδρέου, από όπου παρακολούθησε τον Πάπα Βενέδικτο να τελεί το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας. Μετά το τέλος της Ευχαριστίας, ο Πατριάρχης επέστρεψε στο ιερό βήμα, από όπου τέλεσε μαζί με τον Πάπα την απόλυση της Ακολουθίας.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης και ο Πάπας Βενέδικτος τόνισαν το μήνυμα της ενότητας όλων των χριστιανών και υπογράμμισαν την πρόοδο του διαλόγου που έχει ξεκινήσει πριν από περισσότερα από 60 χρόνια από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Αθηναγόρα και τον Πάπα Ιωάννη.

Τα θέματα αυτά απασχόλησαν και την ιδιαίτερη συνάντηση που είχε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος με τον Πάπα Βενέδικτο στο Βατικανό, όσο και τις συναντήσεις των δύο επισήμων αντιπροσωπειών.

Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών αυτών κατατέθηκαν νέες ιδέες για μελλοντικές πρωτοβουλίες που θα ενισχύσουν την πρόοδο που έχει ήδη σημειωθεί, δήλωσαν μετά τις συναντήσεις πηγές της αντιπροσωπείας του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Το ξέσπασμα του Βαγγέλη Μαρινάκη στο πέναλτι που χάρισε την πρόκριση στην Κ19 στον τελικό (vid)

Δείτε πως «ξέσπασε» ο Βαγγέλης Μαρινάκης στο νικητήριο πέναλτι του Λιατσικούρα το οποίο χάρισε την πρόκριση στον Ολυμπιακό για τον τελικό του Youth League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024