Ισχυρή ανάκαμψη στο Χρηματιστήριο την Τετάρτη
Σημαντικά κέρδη σημειώνει το Χρηματιστήριο την Τετάρτη, έπειτα από 12 συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις, καθώς οι μεγάλες απώλειες των προηγούμενων ημερών έχουν διαμορφώσει στους περισσότερους κλάδους ελκυστικές αποτιμήσεις. Ράλι σε ΔΕΗ, ΟΤΕ και τράπεζες.
27
Σημαντικά κέρδη σημειώνει το Χρηματιστήριο την Τετάρτη, έπειτα από 12 συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις, καθώς οι μεγάλες απώλειες των προηγούμενων ημερών έχουν διαμορφώσει στους περισσότερους κλάδους ελκυστικές αποτιμήσεις.
Ο γενικός δείκτης ενισχύεται κατά 2,77% στις 3.578,43 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 180,8 εκατ. ευρώ.
Τη σκυτάλη της ανόδου σέρνουν οι τράπεζες, με πρωταγωνιστές την Εθνική (+4,43% στα 29,24 ευρώ), την Marfin Popular (+3,38% στα 4,90 ευρώ), την Πειραιώς (+5,37% στα 18,04 ευρώ) και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (+3,11% στα 10,60 ευρώ).
Η Εθνική είναι ανάμεσα στους πέντε ενδιαφερόμενους που άρχισαν να υποβάλουν την Τρίτη τις προσφορές τους για την εξαγορά ποσοστού έως 67% της αιγυπτιακής Banque du Caire. Σύμφωνα με το Reuters, κατέθεσε την υψηλότερη προσφορά για την εξαγοράτης τρίτης μεγαλύτερης κρατικής τράπεζας της Αιγύπτου.
Μεγάλα κέρδη σημειώνουν και άλλες δεικτοβαρείς μετοχές, που τις προηγούμενες ημέρες είχαν υποστεί το ανελέητο σφυροκόπημα των επιθετικών πωλήσεων, όπως οι ΟΤΕ (+4,63% στα 16,28 ευρώ), ΔΕΗ (+8,90% στα 22,02 ευρώ) και ΟΠΑΠ (+3,28% στα 22,70 ευρώ).
Πτώση 0,96% στα 18,62 ευρώ για την 3Ε, καθώς από σήμερα διαπραγματεύεται χωρίς το μέρισμα, ύψους 0,25 ευρώ/μετοχή. Χωρίς το μέρισμα (0,10 ευρώ/μετοχή) διαπραγματεύεται και η ΔΕΗ.
Στην αγορά ξεχωρίχουν ακόμα, μεταξύ άλλων, οι Intralot (+2,42% στα 11,02 ευρώ), Σιδενόρ (+3,09% στα 10 ευρώ) καιΕΧΑΕ (+1,02% στα 9,90 ευρώ).
Ο FTSE/ASE 20 ενισχύεται κατά 3,36%, ο FTSE/ASE Mid 40 κατά 1,80% καιο FTSE/ASE Small Cap 80κατά 0,79%.
Από το σύνολο των μετοχών που διακινούνται,184 ενισχύονται,46 υποχωρούν και94 είναι αμετάβλητες.
* Στις ευρωπαϊκές αγορές επικρατούν ανοδικές τάσεις, μετά την ανακοίνωση της Barclays ότι θα προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου κατά 8,9 δισ. ευρώ. Ο διευθύνων σύμβουλος της βρετανικής τράπεζας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο εξαγορών.
Ο δείκτης των πενήντα blue chips της ευρωζώνης Dow Jones Euro Stoxx 50 ενισχύεται κατά 1,07% στις 3.440,89 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE-100 ενισχύεται κατά 0,34% στις 5.653,90 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 σημειώνειάνοδο 0,98% στις 4.517,49 μονάδες και στη Φρανκφούρτη ο DAX καταγράφεικέρδη 0,80% στις 6.588,31 μονάδες.
Στο Χρηματιστήριο του Τόκιο ο Nikkei 225 έκλεισε με πτώση 0,14% στις 13.829,92 μονάδες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Συνταγές: Φακές σούπα
- Κρίσιμη η κατάσταση στη Χιλή από τις φονικές πυρκαγιές – Πολλοί νεκροί, δάση και ολόκληρες πόλεις έγιναν στάχτη
- Νέα 48ωρη απεργία από τους οδηγούς ταξί – Τα αιτήματά τους
- Ύπνος: Πόσο καλό μας κάνουν οι 8 ώρες κάθε βράδυ;
- Καιρός: Νεφώσεις με χιονόνερο, χιόνια και θυελλώδεις ανέμους- Περαιτέρω επιδείνωση από Τετάρτη
- Τέσσερα μέτρα για λιγότερα φάρμακα και στήριξη των γενοσήμων
- – Ήταν νευρικός, ήθελε απελπισμένα να γίνει «κάποιος»: Ο γιος του Μελ Μπρουκς για το αληθινό πρόσωπο πίσω από τη «μάσκα» του κωμικού
- Θυμός ή μίσος: Αυτές είναι οι διαφορές σύμφωνα με την επιστήμη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442