Την αποχώρησή του από τον Παναθηναϊκό ανακοίνωσε ο Ζοζέ Πεσέιρο. Ο Πορτογάλος προπονητής, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά τον αγώνα με την ΑΕΚ, ευχαρίστησε και αποχαιρέτησε τους συνεργάτες του και τους ποδοσφαιριστές, με τους οποίους συνεργάστηκε από το περασμένο καλοκαίρι, όταν ανέλαβε την τεχνική ηγεσία των «πρασίνων».
Όπως αποκάλυψε ο ίδιος στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος της αναμέτρησης με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, δεν θα συνεχίσει και την επόμενη περίοδο στον πάγκο του Παναθηναϊκού. Ο πορτογάλος τεχνικός, ο οποίος ήταν φανερά συγκινημένος, αφού πρώτα ευχαρίστησε όλους όσους συνεργάστηκαν μαζί του, αποκάλυψε πως το… διαζύγιο «βγήκε» κοινή συναινέσει με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη.
«Παρόλο που το ματς δεν είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον, εγώ είμαι περήφανος για τους παίκτες μου. Μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο για να τα δώσουν όλα και να κερδίσουν το ματς. Στο φινάλε έδειξαν το χαρακτηριστικό που είχαμε όλη τη σεζόν ότι δηλαδή πάντα προσπαθούν να κάνουν το καλύτερο για το σύλλογο, τους φιλάθλους και τους εαυτούς τους».
«Είναι αλήθεια ότι η ποιότητα του παιχνιδιού δεν ήταν τόσο μεγάλη. Οι παίκτες μου τίμησαν όμως τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Συγχαρητήρια και στον προπονητή και τους παίκτες της ΑΕΚ γιατί κι αυτοί κυνήγησαν την νίκη. Θεωρώ ότι κάναμε καλή δουλειά όλη τη σεζόν με 6 ήττες σε 46 παιχνίδια, είπε αρχικά ο Πεσέιρο και στη συνέχεια ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τον Παναθηναϊκό».
«Αυτό είναι το τελευταίο παιχνίδι που έκανα με τον Παναθηναϊκό. Έγινε μια συνάντηση με τον κ. Γιάννη Βαρδινογιάννη και αποφασίστηκε αυτό κοινή συναινέσει. Δεν υπήρχε θέληση από καμία πλευρά να συνεχίσουμε τη συνεργασία την επόμενη σεζόν. Θέλω να ευχαριστήσω τον ιδιοκτήτη της ομάδας κ. Βαρδινογιάννη, τον πρόεδρο κ. Μήτσου, τον κ. Βέλιτς, όλους όσοι συνεισφέρανε σε αυτό το project. Το ιατρικό τιμ, όλους όσους δουλεύουν στον Παναθηναϊκό και στις εγκαταστάσεις της Παιανίας, αλλά και τους βοηθούς προπονητή που με ακολουθούν τόσα χρόνια».
«Το μεγαλύτερο ευχαριστώ στους ποδοσφαιριστές μου για τον τρόπο που δούλεψαν κάτω από δύσκολες, έως και εχθρικές συνθήκες. Δυστυχώς δεν είχαμε τη στήριξη από τον κόσμο που θα μπορούσαμε να έχουμε, κρίνοντας από ΑΕΚ και Ολυμπιακό. Αλλά και χωρίς αυτή τη στήριξη, ήμασταν μια ομάδα με αποφασιστικότητα και ποιότητα, όμως δυστυχώς δεν μπορέσαμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα που το θέλαμε πάρα πολύ. Ωστόσο πήραμε την 2η θέση, που μας αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση».
Ο Ισπανός Ζιλ Μανθάνο είναι ο πρώτος ρέφερι που απέβαλε τον Μέσι, ενώ πιο πριν ο Αργεντινός σταρ είχε αρνηθεί να του δώσει το χέρι του, μετά το τέλος αγώνα! Στιγμές από την καριέρα του
Κυριαρχικός στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης, ο ΠΑΟΚ επιβλήθηκε στην Πυλαία, στο εξ’ αναβολής παιχνίδι για την 21η αγωνιστική της Greek Basketball League, επί του Άρη, με 88-77.