Πέμπτη 14 Μαϊου 2026
weather-icon 19o
H Shell κλείνει κι άλλες μονάδες στη Νιγηρία έπειτα από επιθέσεις ενόπλων

H Shell κλείνει κι άλλες μονάδες στη Νιγηρία έπειτα από επιθέσεις ενόπλων

Η πετρελαϊκή εταιρεία Royal Dutch Shell ανακοίνωσε ότι έκλεισε κι άλλες μονάδες παραγωγής στο Δέλτα του Νίγηρα, έπειτα από νέα επίθεση ενόπλων σε πετρελαϊκή της εγκατάσταση στην πολιτεία Μπαγέλσα. Στα επεισόδια υπήρξε και διαρροή πετρελαίου στο περιβάλλον.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

36

Η πετρελαϊκή εταιρεία Royal Dutch Shell ανακοίνωσε το Σάββατο ότι έκλεισε κι άλλες μονάδες παραγωγής στο Δέλτα του Νίγηρα, στη νότια Νιγηρία, έπειτα από νέα επίθεση ενόπλων σε πετρελαϊκή της εγκατάσταση στην πολιτεία Μπαγέλσα.

«Έχουν επηρεαστεί μερικές γραμμές παράδοσης και υπήρξε διαρροή κάποιας ποσότητας πετρελαίου στο περιβάλλον» δήλωσε εκπρόσωπος της Shell.

«Θέτουμε σε λειτουργία φράγματα περιορισμού για να σταματήσει η διαρροή πετρελαίου και έχουμε κλείσει επίσης ορισμένες μονάδες παραγωγής»πρόσθεσε.

Πηγές της νιγηριανής ασφάλειας επιβεβαίωσαν την επίθεση ενόπλων στη Μπαγέλσα.

Πρόκειται για την πέμπτη επίθεση τις τελευταίες εβδομάδες κατά της πετρελαϊκής βιομηχανίας στη χώρα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 14 Μαϊου 2026
Cookies