Τετάρτη 15 Απριλίου 2026
weather-icon 16o
Στη Μόσχα η Μάντσεστερ με σωτήριο γκολ του Σκόουλς

Στη Μόσχα η Μάντσεστερ με σωτήριο γκολ του Σκόουλς

Ενα τέρμα του Σκόουλς έκρινε το εισιτήριο πρόκρισης για τον τελικό του Champions League. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έστω και με το «φτωχό» 1-0 εξασφάλισε θέση στη Μόσχα, εκεί όπου η Μπαρτσελόνα δεν θα δώσει το παρών. Την Τετάρτη ο δεύτερος ημιτελικός ανάμεσα στην Τσέλσι και τη Λίβερπουλ.

26

Εννέα χρόνια μετά τη θρυλική ομάδα του 1999 που κατέκτησε το τρεμπλ, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επέστρεψε στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Στη ρεβάνς των ημιτελικών, οι «κόκκινοι διάβολοι» επικράτησαν 1-0 της Μπαρτσελόνα στο «Ολντ Τράφορντ» και σε συνδυασμό με το 0-0 του πρώτου αγώνα, πήραν το «εισιτήριο» για τον τελικό της Μόσχας.

Το εκπληκτικό γκολ του Πολ Σκόουλς στο 14΄ «σημάδεψε» το πρώτο ημίχρονο μιας συναρπαστικής αναμέτρησης. Ο 33χρονος μέσος πήρε τη μπάλα περίπου 10 μέτρα έξω από την περιοχή και με «κεραυνό» δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Βίκτορ Βαλντές. Ηταν το δεύτερο γκολ του «Σκόουλσι» στη φετινή σεζόν και μόλις το πρώτο μετά τον Αύγουστο του 2007.

Η εξέλιξη αυτή ήταν ό,τι καλύτερο για τη συνέχεια του παιχνιδιού, που έγινε πολύ πιο «ανοιχτό» με την Μπαρτσελόνα να χάνει ευκαιρίες με τον Μέσι (φοβερή ατομική προσπάθεια, αλλά και έξοχη απόκρουση του Φαν ντερ Σαρ στο 19΄) και να έχει δύο πολύ καλά σουτ του Ντέκο, τα οποία πέρασαν ελάχιστα άουτ. Η Γιουνάιτεντ ήταν «φωτιά» στις αντεπιθέσεις και απείλησε άμεσα με τον Παρκ (23΄) και τον Νάνι (40΄).

Ο Βαλντές σταμάτησε στο 57΄ τον Τέβες στην καλύτερη στιγμή των γηπεδούχων στο Β΄ ημίχρονο. Οσο περνούσε ο χρόνος, ο Ράικααρντ ήταν αναγκασμένος να χρησιμοποιήσει κάθε διαθέσιμο «όπλο» του κι έτσι έριξε στο ματς τόσο τον Τιερί Ανρί όσο και τον Μπόγιαν Κρκιτς. Ο Ανρί έχασε μεγάλη ευκαιρία όταν, ακάλυπτος μέσα στην περιοχή, έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα πάνω στον Φαν ντερ Σαρ στο 78΄.

Η «Μπάρτσα» ήταν καλύτερη στο δεύτερο 45λεπτο, έδειξε ότι μπορεί να «κλέψει» την πρόκριση με ένα εκτός έδρας γκολ, το οποίο όμως δεν ήρθε ποτέ κι έτσι η Γιουνάιτεντ είναι αυτή που από απόψε περιμένει μία εκ των Τσέλσι και Λίβερπουλ στις 21 Μαϊου στη Μόσχα, στον πρώτο «αγγλικό» τελικό της ιστορίας του κυπέλλου πρωταθλητριών.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ.: Φαν ντερ Σαρ, Χάργκριβς, Φέρντιναντ, Μπράουν, Εβρά (+90΄ Σιλβέστρ), Κριστιάνο Ρονάλντο, Κάρικ, Σκόουλς (77΄ Φλέτσερ), Νάνι (77΄ Γκιγκς), Παρκ, Τέβες

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Βαλντές, Τζαμπρότα, Πουγιόλ, Μιλίτο, Αμπιντάλ, Τσάβι, Τουρέ (88΄ Γκούντγιονσεν), Ντέκο, Μέσι, Ετό (72΄ Μπόγιαν), Ινιέστα (60΄ Ανρί).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 15 Απριλίου 2026
Cookies