Σε δεύτερη απογραφή προχωρά το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης
Στην «απογραφή Νο2» προχωρά το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης με δεδομένη και την αμφισβήτηση από τη Eurostat των στοιχείων για το έλλειμμα. Σύμφωνα με Το Βήμα της Μ.Πέμπτης, για πρώτη φορά θα επιχειρηθεί η απεικόνιση της κατάστασης του ευρύτερου δημόσιου τομέα με βάση πραγματικά στοιχεία. Για επιβεβαίωση, μιλά το ΠΑΣΟΚ.
αμφισβήτηση από τη Eurostat των στοιχείων για το έλλειμμα. Σύμφωνα με Το Βήμα της Μ.Πέμπτης, για πρώτη φορά θα επιχειρηθεί η απεικόνιση της κατάστασης του ευρύτερου δημόσιου τομέα με βάση πραγματικά στοιχεία. Για επιβεβαίωση, μιλά το ΠΑΣΟΚ.&source=in.gr">
Στην «απογραφή Νο2» προχωρά το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης με δεδομένη και την αμφισβήτηση των στοιχείων για το έλλειμμα από τη Eurostat.
Σύμφωνα με το Βήμα της Μ.Πέμπτης, για πρώτη φορά θα επιχειρηθεί η απεικόνιση της κατάστασης του ευρύτερου δημόσιου τομέα με βάση πραγματικά στοιχεία και όχι μέσω του δειγματοληπτικού ελέγχου που έκανε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία.
Οι οδηγίες οι οποίες δόθηκαν είναι να καταγραφούν τα εμφανή ελλείμματα, αλλά κυρίως τα «κρυφά» χρέη που μόνο στα νοσοκομεία υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τα 3 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα, η κυβέρνηση θα ενημερώσει το επόμενο διάστημα για τις αποφάσεις της τη Εurostat.
Όπως επισημαίνει κορυφαίος παράγοντας του οικονομικού επιτελείου, μετά την «απογραφή Νο 2» είναι πολύ πιθανό στο τέλος της το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης, το οποίο για το 2007 υπολογίζεται ότι έκλεισε στο 2,8% του ΑΕΠ, να ξεπεράσει το 3% του ΑΕΠ, δηλαδή το όριο για το υπερβολικό έλλειμμα.
Επιπλέον, μετά το Πάσχα, ο υπουργός Οικονομίας θα παρουσιάσει νομοσχέδιο με το οποίο θα επιβάλλει υποχρεώσεις και περιορισμούς στους ΟΤΑ και στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου που χρηματοδοτούνται από τον προϋπολογισμό.
Το νομοσχέδιο προβλέπει ότι θα υποχρεωθούν να συντάσσουν προϋπολογισμούς και ισολογισμούς ετησίως, ενώ κάθε τρίμηνο θα γίνεται έλεγχος των λογιστικών καταστάσεων.
Ακόμα, οι διοικήσεις θα υποχρεωθούν να συντάξουν επιχειρησιακά σχέδια, όπως ακριβώς ισχύει στις ΔΕΚΟ, προκειμένου να ελεγχθούν τα ελλείμματά τους, αλλά και να ληφθούν αποφάσεις για την αξιοποίηση της περιουσίας τους.
Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου αναφερόμενος στις «τελευταίες κινήσεις του κ. Αλογοσκούφη» εξέφρασε την ανησυχία του ΠΑΣΟΚ, θεωρώντας ότι πρόκειται για επιβεβαίωση όσων είχαν προβλεφθεί από την αξιωματική αντιπολίτευση, ενώ σχετικά με τα δημοσιεύματα «περί απογραφής Νο 2» εξέφρασε την ευχή, αν γίνει, να είναι πιο σοβαρή από την πρώτη και να μη χρησιμοποιηθεί από την κυβέρνηση «για να κάνει περαιτέρω περικοπές».
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας