Τα 5 εκατ. ευρώ φτάνει ο «τζίρος» από τις τραπεζικές e-απάτες
Διαστάσεις παίρνει το φαινόμενο των ηλεκτρονικών επιθέσεων κατά πελατών τραπεζών (κυρίως μέσω ΑΤΜ και web banking) με τον «τζίρο» να φτάνει τα 5 εκατ. ευρώ. Εν όψει Πάσχα, τα τραπεζικά στελέχη ζητούν από τους πελάτες τους να είναι πιο προσεκτικοί.
Διαστάσεις παίρνει το φαινόμενο των ηλεκτρονικών επιθέσεων κατά πελατών τραπεζών (κυρίως μέσω ΑΤΜ και web banking) με τον «τζίρο» να φτάνει τα 5 εκατ. ευρώ. Εν όψει Πάσχα, τα τραπεζικά στελέχη ζητούν από τους πελάτες τους να είναι πιο προσεκτικοί.
Ο τρόπος που δρουν τα κυκλώματα είναι κυρίως μέσω των παραπλανητικών e-mail, στα οποία ζητούν από τους ανυποψίαστους να πληκτρολογήσουν τα προσωπικά στοιχεία τους.
Μάλιστα, όπως αναφέρουν Τα Νέατης Τρίτης, οι επιτήδειοι έχουν βελτιωθεί σημαντικά το τελευταίο διάστημα, καθώς τα παραπλανητικά μηνύματα είναι πιο προσεγμένα και πιο πιστευτά Διαστάσεις επιδημίας παίρνουν τα κρούσματα απάτης στα ΑΤΜ, όπου οι σπείρες των επιτηδείων παγιδεύουν τις συσκευές και με τεχνικές τελευταίας τεχνολογίας καταφέρνουν να υποκλέψουν τα στοιχεία της κάρτας αλλά και το ΡΙΝ.
Τρόποι προφύλαξης; Υπάρχουν. Όπως αναφέρει ο Δημήτρης Παυλάκης, διευθυντής Ηλεκτρονικών Συναλλαγών και Εναλλακτικών Δικτύων της Εθνικής Τράπεζας, είναι απαραίτητο ο ηλεκτρονικός υπολογιστής να διαθέτει πρόγραμμα ελέγχου ιών.
Επίσης, ο πελάτης των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της εκάστοτε τράπεζας πρέπει να αποφεύγει να αποκαλύπτει εμπιστευτικά προσωπικά δεδομένα. Αντίστοιχα, σε κάθε συναλλαγή στα ΑΤΜ ο πελάτης πρέπει να καλύπτει το πληκτρολόγιο- είτε με ένα χαρτί, είτε με το χέρι του- την ώρα που εισάγει τον προσωπικό κωδικό του και να μην έχει μαζί με την κάρτα του το ΡΙΝ.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας