Οι διοργανωτές του Euro 2008 ζητούν απαγόρευση μετακίνησης χούλιγκαν
Την απαγόρευση ταξιδίων σε χούλιγκαν ζήτησαν οι διοργανωτές του EURO 2008 ζήτησαν από τις αρχές διαφόρων χωρών, στην προσπάθειά τους να εμποδίσουν την άφιξη ταραχοποιών στοιχείων σε Αυστρία και Ελβετία, όπου το διάστημα 7-29 Ιουνίου θα διεξαχθεί η τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.
Την απαγόρευση ταξιδίων σε χούλιγκαν ζήτησαν οι διοργανωτές του EURO 2008 ζήτησαν από τις αρχές διαφόρων χωρών, στην προσπάθειά τους να εμποδίσουν την άφιξη ταραχοποιών στοιχείων σε Αυστρία και Ελβετία, όπου το διάστημα 7-29 Ιουνίου θα διεξαχθεί η τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.
Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας, η χώρα του, η οποία έχει υπογράψει τη συνθήκη Σένγκεν που επιτρέπει τις μετακινήσεις χωρίς διαβατήριο, θα διενεργήσει μερικούς περιορισμένους ελέγχους στα σύνορά της στη διάρκεια της διοργάνωσης, ενώ η Ελβετία αναμένεται στα τέλη του χρόνου να εφαρμόσει τη συνθήκη.
«Στόχος μας είναι να παρακολουθούμε προσωρινά τα σύνορα του Σένγκεν σε επιλεγμένα σημεία, αλλά δεν έχει λογική για μας να παρακολουθούμε όλα τα σύνορα ή όλα τα άλλα περάσματα στα σύνορά μας 24 ώρες το 24ωρο» τόνισε χαρακτηριστικά ο Γκίντερ Πλάτερ.
Και συμπλήρωσε: «Απλά δεν πρόκειται να υπάρξει πλήρης έλεγχος στη διάρκεια ολόκληρης της διοργάνωσης».
Στη συνέχεια, το μέλος της αυστριακής κυβέρνησης δήλωσε ότι η προσοχή στρέφεται σε μέτρα που θα μπορούσαν να πάρουν οι χώρες, προκειμένου να αποτρέψουν τις μετακινήσεις των χούλιγκαν, όπως απαγόρευση ταξιδίων και έρευνα για τον εντοπισμό πιθανών ταραχοποιών. «Μας ενδιαφέρει πολύ η λήψη προληπτικών μέτρων» κατέληξε ο Πλάτερ.
Η Γεωργία Νταγάκη μας προσκαλεί την Παρασκευή 24 Απριλίου σε ένα μουσικό ταξίδι που συμπυκνώνει 20 χρόνια δημιουργικής πορείας, αναζήτησης και εξέλιξης.
LIVE: ΑΕΚ – ΠΑΟΚ. Παρακολουθήστε live στις 18:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης ΑΕΚ – ΠΑΟΚ για τη 2η αγωνιστική των πλέι οφ της Stoiximan Super League. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 2 HD.
Υποβιβάστηκε το Αιγάλεω μετά την ήττα του με 3-2 από τον Παναργειακό, μία αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση των πλέι άουτ του Β΄ ομίλου. Σώθηκαν Ελλάς Σύρου και Athens Kallithea μετά το μεταξύ τους 0-0.
Γνωστές έγιναν οι ενδεκάδες των δύο ομάδων στο ΑΕΚ - ΠΑΟΚ της 2ης αγωνιστικής των play-off. Με Βάργκα-Ζίνι βασικούς η ομάδα του Νίκολιτς, με Λόβρεν αυτή του Λουτσέσκου.