Mε μοναδικό νέο πρόσωπο τον Αλέξη Τζόρβα η εθνική κόντρα στην Πορτογαλία
Ο Ότο Ρεχάγκελ κάλεσε για πρώτη φορά στην εθνική τον τερματοφύλακα του ΟΦΗ, Αλέξη Τζόρβα, ο οποίος έκανε πολύ καλές εμφανίσεις το τελευταίο διάστημα, ενώ ανάμεσά στα ονόματα της λίστας του Γερμανού ομοσπονδιακού για το φιλικό της 26ης Μαρτίου στο Ντίσελντορφ με την Πορτογαλία, δεν ήταν τελικά ο Βενετίδης.
Είκοσι τρεις ποδοσφαιριστές κάλεσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Ότο Ρεχάγκελ, ενόψει του φιλικού αγώνα της εθνικής ανδρών με την Πορτογαλία, ο οποίος θα διεξαχθεί στο Ντίσελντορφ, την ερχόμενη Τετάρτη, στο πλαίσιο της προετοιμασίας των δύο ομάδων για την τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2008.
Ο Γερμανός τεχνικός κάλεσε για πρώτη φορά στην εθνική τον τερματοφύλακα του ΟΦΗ, Αλέξη Τζόρβα, ο οποίος έκανε πολύ καλές εμφανίσεις το τελευταίο διάστημα, ενώ ανάμεσά στα ονόματα της λίστας του δεν ήταν τελικά ο ΣτέλιοςΒενετίδης.
Οομοσπονδιακός προπονητήςδεν κάλεσε αυτή τη φορά στην αποστολή τους Μιχαηλίδη και Κοτσόλη, που είχε πάρει μαζί του στο τουρνουά της Κύπρου, αλλά και τους παίκτες που είχε προωθήσει τότε από την ομάδα της Εθνικής Ελπίδων (σ.σ. Παπασταθόπουλος, Χριστοδουλόπουλος, Αβ.Παπαδόπουλος κλπ).
Μετά την ανακοίνωση της αποστολής, ο Τζόρβας δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που πραγματοποιήθηκε ο στόχος μου. Είναι μεγάλη τιμή για μένα η κλήση μου στην εθνική ομάδα. Ευχαριστώ το τεχνικό τιμ της εθνικής που μου έδειξε εμπιστοσύνη, όπως επίσης την ομάδα μου, τους συμπαίκτες μου και τον προπονητή τερματοφυλάκων, τον κ. Πατηνιώτη».
Ρεχάγκελ: Και πάλι στις πρώτες θέσεις
Η Ελλάδα ήταν η μεγάλη έκπληξη του Euro 2004, αφού κατάφερε να φτάσει στην κατάκτησή του, χωρίς -είναι η αλήθεια- να το περιμένει κανείς. Την μέθοδο του αιφνιδιασμού, την οποία τόσο πετυχημένα χρησιμοποίησε πριν από τέσσερα χρόνια στα γήπεδα της Πορτογαλίας, θέλει να εφαρμόσει και πάλι ο Οτο Ρεχάγκελ, ο οποίος σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ρωσική εφημερίδα, τόνισε πως στόχος είναι να βρεθεί η Ελλάδα και πάλι στις πρώτες θέσεις.
«Θέλω η ομάδα μου να είναι στις πρώτες θέσεις στο ερχόμενο Euro, όπως συνέβη πριν από τέσσερα χρόνια στην Πορτογαλία. Θα δουλέψω πολύ σκληρά ώστε αυτός ο στόχος να γίνει πραγματικότητα» είπε ο Ρεχάγκελ στην Sport-Express.
«Πρέπει να δούμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, ξεκινώντας με τους ισπανούς. Ξέρω μόνο ένα πράγμα: Οτι είναι αδύνατον να χρησιμοποιήσεις μόνο μία τακτική ακόμα και αν παίζεις σκάκι. Για να πετύχεις νίκες, θα πρέπει να αποφύγεις τη μονοτονία και να ξέρεις πώς να αιφνιδιάσεις τον αντίπαλό σου» συμπλήρωσε, ενώ αποκάλυψε με ποιον τρόπο «ντόπαρε» ψυχολογικά τους παίκτες του πριν από την πρεμιέρα με τους πορτογάλους το 2004.
«Πριν από το ματς με την Πορτογαλία στο προηγούμενο Euro πληροφορήθηκα ότι ο Κριστιάνο Ρονάλντο ισχυρίστηκε ότι δεν ήξερε το όνομα κανενός από τους παίκτες μας. Αυτό με θύμωσε και αμέσως μάζεψα τους παίκτες μου και τους είπα: «Δείξτε τι αξίζετε, ώστε να σας μάθει καλά». Ετσι και έγινε. Μετά την ήττα των πορτογάλων είμαι βέβαιος πως ο άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ρώτησε να μάθει τα βιογραφικά των παικτών μου».
Ο «Αυτόχειρας» του Νικολάι Έρντμαν σε σκηνοθεσία του Θανάση Θεολόγη κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου. Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Αλκμήνη.
Η Ρόμα αναδείχθηκε ισόπαλη με την Αταλάντα, παρέμεινε 6η και ισοβαθμεί με την 5η Κόμο, όμως δεν εκμεταλεύτηκε την ήττα της. Οι γηπεδούχοι κράτησαν τους φιλοξενούμενους στο -4.