Ανοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια τη Δευτέρα με «οδηγό» τις τράπεζες
Θετικό κλίμα επικρατεί στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια τη Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές αισιοδοξούν ότι οι εταιρείες ασφάλισης ομολόγων θα διατηρήσουν την ισχύουσα πιστοληπτική τους αξιολόγηση, περιορίζοντας τις ζημίες από την πιστωτική κρίση.
27
Θετικό κλίμα επικρατεί στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια τη Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές αισιοδοξούν ότι οι εταιρείες ασφάλισης ομολόγων θα διατηρήσουν την ισχύουσα πιστοληπτική τους αξιολόγηση, περιορίζοντας τις ζημίες από την πιστωτική κρίση.
Ο δείκτης των πενήντα blue chips της ευρωζώνης Dow Jones Euro Stoxx 50 ενισχύεται κατά 1,30% στις 3.785,81 μονάδες.
Η μετοχή της Royal Bank of Scotland σημείωνε άνοδο 6% μετά την είδηση ότι η κυβέρνηση του Κατάρ εξετάζει το ενδεχόμενο εξαγοράς ποσοστού στην βρετανική τράπεζα.
Μεγάλα κέρδη σημειώνουν και άλλες τράπεζες, όπως οι UBS (+2% στα 36,4 ελβετικά φράγκα), Barclays (+3,1% στις 494,75 πένες ) και Deutsche Bank (+1,4% στα 75,42 ευρώ).
Ανοδο μεγαλύτερη του 5% κατέγραφαν και η Alliance & Leicester με την Bradford & Bingley, καθώς η Lloyds TSB φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο κατάθεσης προσφοράς για έναν από τους δύο ομίλους.
Στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 1,62% στις 5.984,10 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 σημειώνει άνοδο 1,76% στις 4.909,40 μονάδες και στη Φρανκφούρτη ο DAX καταγράφει κέρδη 1,03% στις 6.876,33 μονάδες.
Στο Χρηματιστήριο του Τόκιο ο Nikkei 225 έκλεισε με άνοδο 3,07% στις 13.914,57 μονάδες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ισπανία: Νέα πανωλεθρία για τους Σοσιαλιστές του Σάντσεθ σε τοπικές εκλογές – Μεγάλη αύξηση για την Ακροδεξιά
- Σχέση: Τι κάνεις όταν «χάνεσαι» στη μετάφραση;
- Αρκάς: Η καλημέρα του Φεβρουαρίου
- Ιδιοκτήτες ασφαλισμένων ακινήτων – Πώς θα «κλειδώσουν» έκπτωση 20% στον ΕΝΦΙΑ
- Σε κρίσιμη κατάσταση το κοριτσάκι που έπεσε σε σιντριβάνι στην Καλλιθέα – Της έκαναν ΚΑΡΠΑ επί 40 λεπτά
- Συνταγές: Street food από σπίτι
- Ιαπωνία: Μεγάλη άνοδος στο χρηματιστήριο μετά τον εκλογικό θρίαμβο της Τακαΐτσι
- Το κλειδί για να βγάλεις χρήματα από τον χρυσό είναι η αστάθεια, λέει έμπορος πολύτιμων μετάλλων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 09.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/gurpreet-singh-BGUt0Fq1I78-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442