Η Marfin Popular Bank εξαγόρασε τράπεζα (και) στη Ρωσία
Η Marfin Popular Bank εξαγόρασε τη ρωσική τράπεζα Rosprombank. Το τίμημα της εξαγοράς του 50,04% του ομίλου, που ανήκει η τράπεζα ανέρχεται στα 83 εκατ. ευρώ. Η επέκταση μας στη ΝΑ Ευρώπη, θα δημιουργήσει σημαντικές υπεραξίες για τους μετόχους μας, δήλωσε ο Ανδ.Βγενόπουλος.
Η Marfin Popular Bank (MPB) ανακοίνωσε την Πέμπτη την εξαγορά της ρωσικής τράπεζας ΟΟΟ Rossisysky Promyishlenny Bank (Rosprombank). Η επέκταση μας στη ΝΑ Ευρώπη, θα δημιουργήσει σημαντικές υπεραξίες για τους μετόχους μας, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της MPB Ανδρέας Βγενόπουλος.
Σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι η Marfin Popular Bank συμφώνησε την εξαγορά ποσοστού ελέγχου (50,04%) της OAO RPB- Holding, στη οποία ανήκουν η ρωσική τράπεζα, καθώς και η θυγατρική της OOO RPB – Leasing, έναντι 83 εκατ. ευρώ.
Η εξαγορά εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί κατά το πρώτο εξάμηνο του 2008, στη διάρκεια του οποίου αναμένεται να εκδοθούν οι εγκρίσεις των εποπτικών αρχών στην Κύπρο και στη Ρωσική Ομοσπονδία.
Η Rosprombank, προστίθεται στην ανακοίνωση, είναι μια ταχύτατα αναπτυσσόμενη τράπεζα στη Ρωσία, με σημαντική δραστηριότητα στην χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων και δίκτυο καταστημάτων που καλύπτει τις μεγάλες πόλεις της χώρας, στις οποίες περιλαμβάνονται η Μόσχα, η Αγία Πετρούπολη και οι γύρω περιοχές.
Διαθέτει 30 καταστήματα και απασχολεί 485 άτομα.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Marfin Popular Bank Ανδρέας Βγενόπουλος δήλωσε ότι «η επέκταση της Τράπεζας στην ρωσική αγορά είναι ένα ακόμα βήμα στην ταχύτατη ανάπτυξη των διεθνών δραστηριοτήτων μας. Η τεχνογνωσία και η επάρκεια κεφαλαίων της Marfin Popular Bank, με την υποστήριξη των τοπικών συνεργατών μας που έχουν βαθιά γνώση της ρωσικής αγοράς, θα επιταχύνουν την ανάπτυξη της Rosprombank, τόσο στη χρηματοδότηση επιχειρήσεων όσο και ιδιωτών».
«Πιστεύουμε ότι η επέκταση των δραστηριοτήτων του Ομίλου στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, καθώς και οι συνέργιες που δρομολογούνται, θα δημιουργήσουν σημαντικές υπεραξίες για τους μετόχους μας» πρόσθεσε ο κ. Βγενόπουλος.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας