Θετικό κλίμα επικρατεί στο Χρηματιστήριο την Πέμπτη, καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε τοποθετήσεις στους περισσότερους κλάδους της αγοράς. Στο επίκεντρο της συνεδρίασης η Τράπεζα Πειραιώς και η ΔΕΗ, ανεστάλη η διαπραγμάτευση της Vivartia.
Θετικό κλίμα επικρατεί στο Χρηματιστήριο την Πέμπτη, καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε τοποθετήσεις στους περισσότερους κλάδους της αγοράς και κυρίως στη μικρομεσαία κεφαλαιοποίηση.
Ο γενικός δείκτης ενισχύεται κατά 0,44% στις 5.259,46 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 231,9 εκατ. ευρώ.
Η Τράπεζα Πειραιώς σημειώνει άνοδο 1,69% στα 26,44 ευρώ. Το 2,96% του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας αγοράστηκε την Τετάρτη από τον τραπεζικό επενδυτικό βραχίονα του κράτους του Αμπού Ντάμπι έναντι 26 ευρώ/μετοχή.
Από τις τραπεζικές μετοχές κέρδη καταγράφουν, μεταξύ άλλων, η Εθνική (+0,53% στα 45,84 ευρώ), η Marfin Popular (+1,43% στα 9,96 ευρώ) και η Κύπρου (+1,18% στα 13,74 ευρώ).
Αμετάβλητη στα 29,20 ευρώ είναι η Intralot. Η εταιρεία κέρδισε 10ετή άδεια από την Πολιτεία της Βικτόρια, στην Αυστραλία, για την διεξαγωγή του παιχνιδιού «ξυστό», ενώ εξετάζει και ο νεδεχόμενο εξαγοράς της Eurobet.
Η διαπραγμάτευση της μετοχής της Vivartia (26,10 ευρώ) ανεστάλη προσωρινά, κατόπιν σχετικού αιτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, μέχρις ότου δημοσιοποιηθούν σαφή και επαρκή στοιχεία του νέου επιχειρηματικού σχεδίου της εταιρείας που προανήγγειλε ο βασικός της μέτοχος MIG (+0,60% στα 6,74 ευρώ).
«Η αναστολή είναι αναγκαία επειδή δεν διασφαλίζεται και απειλείται προσωρινά η ομαλή λειτουργία της αγοράς και επιβάλλεται για λόγους προστασίας των επενδυτών» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του ΧΑ.
Σημαντικά κέρδη σημειώνουν, μεταξύ άλλων, οι ΔΕΗ (+1,37% στα 29,50 ευρώ), ο Μυτιληναίος (+1,42% στα 42,76 ευρώ), ο Νηρέας (+2,54% στα 4,04 ευρώ) και η Τέρνα (+3,47% στα 15,52 ευρώ).
Ο FTSE/ASE 20 ενισχύεται κατά 0,42%, ο FTSE/ASE Mid 40 σημειώνει άνοδο 0,96% και ο FTSE/ASE Small Cap 80 καταγράφει κέρδη 0,74%.
Από τις μετοχές που διακινούνται, 160 ενισχύονται, 65 υποχωρούν και 157 παραμένουν αμετάβλητες.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας