Επίθεση Βουρλούμη κατά της ΕΕΤΤ για νέα προϊόντα
Αν δεν λυθεί το πρόβλημα της ρύθμισης με τον ΟΤΕ και δεν υπάρξουν συνθήκες ρυθμιστικής βεβαιότητας, ο Οργανισμός έχει καθήκον να κάνει ό,τι μπορεί για να προφυλαχθεί από την απαξίωση που επιχειρείται, δήλωσε απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΕΕΤΤ ο Π.Βουρλούμης.
53
Την εκτίμηση ότι η από καιρό προαναγγελθείσα σύγκλιση σταθερής και κινητής τηλεφωνίας έρχεται και στη χώρα μας, με τη μορφή προϊόντων που συνδυάζουν χαρακτηριστικά κινητού και σταθερού τηλεφώνου, που γίνονται πιο ελκυστικά στον καταναλωτή, διατύπωσε ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΤΕ Παναγής Βουρλούμης, μιλώντας στη διάρκεια του Διεθνούς Συνεδρίου τηλεπικοινωνιών Infocom.
Κατά τον κ. Βουρλούμη η σύγκλιση είναι μία μεγάλη ευκαιρία, ιδίως για τις εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην κινητή τηλεφωνία, αλλά παράλληλα και μια πρόκληση, καθώς εντείνουν τον ανταγωνισμό μεταξύ τους. Ήδη, πρόσθεσε, οι δύο μεγάλες εταιρίας κινητής τηλεφωνίας, η Vodafone και η Wind έχουν αποκτήσει ή συμμαχήσει με παρόχους σταθερής τηλεφωνίας, η πρώτη με την HoL και η δεύτερη με την Tellas και έτσι στην αγορά βρίσκονται τώρα τρεις «παίκτες» που έχουν την δυνατότητα να προσφέρουν προϊόντα σύγκλισης.
Αντίθετα, όμως, στον όμιλο του ΟΤΕ δεν επιτρέπεται να απαντήσει σε αυτή την πρόκληση, τόνισε ο κ. Βουρλούμης γιατί -όπως είπε- ο ΟΤΕ, κάτω από τις ρυθμιστικές συνθήκες και τη νοοτροπία που επικρατεί πρέπει να παλέψει με τα χέρια δεμένα.
Στο σημείο αυτό διερωτήθηκε αν θα επιτραπεί στον ΟΤΕ και την Cosmote να εμπορευτούν τα νέα προϊόντα που έχουν ετοιμάσει για να ανταγωνιστούν την αγορά, στο πλαίσιο της σύγκλισης.
Ο κ. Βουρλούμης υπενθύμισε ότι ο ΟΤΕ εγκατέστησε μέσα σε 18 μήνες πάνω από ένα εκατομμύριο θύρες ευρυζωνικότητας αψηφώντας τον βέβαιο κίνδυνο ότι θα αναγκαζόταν να τις μοιραστεί με τους ανταγωνιστές του, σε κάποιο αυθαίρετο κόστος που αποφάσισε ο ρυθμιστής.
Καταλήγοντας, δε, ο πρόεδρος του ΟΤΕ απευθύνθηκε στον πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων ΕΕΤΤ κ. Αλεξανδρίδη, λέγοντας πως αν δεν λυθεί το πρόβλημα της ρύθμισης με τον ΟΤΕ και αν δεν υπάρξουν συνθήκες ρυθμιστικής βεβαιότητας, ο Οργανισμός έχει καθήκον απέναντι στους μετόχους, τους καταναλωτές και τους εργαζόμενους, να κάνει ότι μπορεί για να τον προφυλάξει από την απαξίωση που επιχειρείται.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Βάρη: Εμβόλισαν με αυτοκίνητο κατάστημα για να το ληστέψουν – Βίντεο ντοκουμέντο
- Ο Λεβαντόφσκι ανοίγει δρόμο για το Σικάγο
- Παπαδάκη: Ο Σπίρτζης δέχθηκε μολυσμένο SMS με Predator 50 λεπτά μετά από ερώτηση για την ΕΥΠ στον Μητσοτάκη
- Καναδάς: «Συγκλονισμένος» ο πρωθυπουργός Κάρνι από το μακελειό στο σχολείο – Τι ξέρουμε μέχρι τώρα
- Η Ιουλία Καραπατάκη και οι Αταρ του Ταρ live στο Κύτταρο
- Αιγάλεω: Απορριμματοφόρο εξετράπη της πορείας του – Τραυματίστηκε ο οδηγός
- Αρκάς: Η καλημέρα της Τετάρτης
- Μίνι ανασχηματισμός για Ερντογάν – Αντικατάστησε δύο υπουργούς
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 11.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/clay-leconey-LdyTTsIppB8-unsplash-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442