Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ την ημέρα έναρξης της 72ης ΔΕΘ

Κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ την ημέρα έναρξης της 72ης ΔΕΘ

Συγκέντρωση και πορεία στη Θεσσαλονίκη στις 8 Σεπτεμβρίου, ημέρα έναρξης της 72ης ΔΕΘ, προγραμματίζει η ΑΔΕΔΥ διαμαρτυρόμενη για αθέτηση εκ μέρους της κυβέρνησης της δέσμευσης περί νέου, δίκαιου και αξιοκρατικού μισθολογίου.

38

Συγκέντρωση και πορεία στη Θεσσαλονίκη στις 8 Σεπτεμβρίου, ημέρα έναρξης της 72ης ΔΕΘ, προγραμματίζει η ΑΔΕΔΥ διαμαρτυρόμενη για αθέτηση εκ μέρους της κυβέρνησης της δέσμευσης περί νέου, δίκαιου και αξιοκρατικού μισθολογίου.

Η αθέτηση των δεσμεύσεων της κυβέρνησης σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να διασκεδαστεί και να αναπληρωθεί με ισχνές προεκλογικές επιδοματικές «παροχές», αναφέρεται σε απόφαση-πλαίσιο της εκτελεστικής επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, που συνεδρίασε την Τρίτη με αφορμή την επικείμενη διοργάνωση της ΔΕΘ.

«Οι όποιες παροχές που ανακοινώθηκαν με κανέναν τρόπο δεν καλύπτουν τη συνολική απώλεια του εισοδήματος των εργαζομένων, αντιθέτως φαλκιδεύουν κάθε έννοια μισθολογίου, που θα κατοχυρώνει και θα αναβαθμίζει μισθούς και συντάξεις» αναφέρει η ΑΔΕΔΥ.

Ειδικότερα, η ΑΔΕΔΥ, μεταξύ άλλων, επισημαίνει ότι για παροχές που δίδονται στο πλαίσιο των συντάξιμων αποδοχών, όπως οι προβλεπόμενες συντάξεις στο ύψος του 25% στον επιζώντα σύζυγο, είναι χρόνιο αίτημα του συνδικαλιστικού κινήματος και πρέπει να δοθεί στο σύνολο.

Ακόμα αναφέρει ότι ο συνυπολογισμός του επιδόματος ευθύνης στη σύνταξη διαιρεί τους εργαζόμενους, παγιώνει διαφορές που πολλές φορές έχουν γίνει με αυθαίρετο, μη αντικειμενικό και αξιοκρατικό τρόπο και μονιμοποιεί τη λιτότητα για τους συνταξιούχους της κατηγορίας αυτής οι οποίοι δεν ξεπερνούν το 10% των εργαζομένων και συνταξιούχων του Δημοσίου.

Η ΑΔΕΔΥ, όπως αναφέρει στην ανακοίνωση, διεκδικεί για το Δημόσιο 1.250 ευρώ βασικό μισθό και νέο μισθολόγιο με ενσωμάτωση επιδομάτων, δίκαιη διαμόρφωση του φορολογικού συστήματος με αφορολόγητο στα 15.000 ευρώ, τιμαριθμοποίηση της φορολογικής κλίμακας και ανατροπή της σημερινής σχέσης άμεσων – έμμεσων φόρων.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης της 8ης Σεπτεμβρίου η ΑΔΕΔΥ συζήτησε σχέδιο υπομνήματος προς τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων που θα οριστικοποιήσει σε νέα συνεδρίασή της στις 21 Αυγούστου, ενώ συγκαλεί το Γενικό Συμβούλιο στις 31/8/2007 για την τελική προώθηση οργάνωσης και κλιμάκωσης των παρεμβάσεών της την επόμενη περίοδο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο