Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Σταθεροποιητικές τάσεις στο Χρηματιστήριο τη Δευτέρα

Σταθεροποιητικές τάσεις στο Χρηματιστήριο τη Δευτέρα

Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο τη Δευτέρα, με τους επενδυτές να στρέφονται κυρίως στη μεσαία κεφαλαιοποίηση και σε εταιρείες όπου αναμένονται σημαντικές εξελίξεις. Κοντά στα 45,50 ευρώ η Εθνική, κέρδη για Fourlis, Alpha, Intracom.

27

Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο τη Δευτέρα, με τους επενδυτές να στρέφονται κυρίως στη μεσαία κεφαλαιοποίηση και σε εταιρείες όπου αναμένονται σημαντικές εξελίξεις.

Ο γενικός δείκτης ενισχύεται κατά 0,08% στις 5.063,15 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 116,6 εκατ. ευρώ. Νωρίτερα, η αγορά είχε υποχωρήσει έως τις 5.038 μονάδες.

«Σταθεροποιητικά αναμένεται να κινηθεί η εγχώρια κεφαλαιαγορά κατά την σημερινή συνεδρίαση, καθώς έχουμε εισέλθει σε περίοδο ανακοίνωσης εταιρικών αποτελεσμάτων, με την ουσιαστική έναρξή της κατά την τρέχουσα εβδομάδα, όπου αναμένονται οι ανακοινώσεις αποτελεσμάτων της Τράπεζας Κύπρου, της Εμπορικής Τράπεζας και της Τιτάν» είπε η Praxis International Χρηματιστηριακή σε πρωινό της σχόλιο.

Κέρδη 6,38% στα 24,88 ευρώ σημειώνει η μετοχή της Fourlis Συμμετοχών. Η εταιρεία διέψευσε, τη Δευτέρα, τις φήμες περί συζητήσεων με την Marfin Investment (+0,28% στα 7,24 ευρώ). Η MIG κάλεσε τους επενδυτές να δίνουν προσοχή μόνο στις επίσημες ανακοινώσεις του ομίλου.

Σταθεροποίηση για την Μέτκα (-0,11% στα 17,46 ευρώ) μετά την ανακοίνωση του ομίλου Μυτιληναίου (+0,64% στα 40,96 ευρώ) ότι δεν πωλεί τη συμμετοχή του στην εταιρεία.

Ανοδικά κινείται η Altec (+3,77% στα 2,48 ευρώ). H UBS έχει θέσει τιμή-στόχο τα 3,2 ευρώ.

Κέρδη 3,23% στα 1,28 ευρώ για τη ΝΕΛ, εν αναμονή των συναντήσεων με Αραβες επενδυτές προς τα τέλη του μήνα.

Από τις μετοχές με τον υψηλότερο τζίρο, κέρδη καταγράφουν η Εθνική (+0,89% στα 45,50 ευρώ), η Alpha Bank (+1,30% στα 24,96 ευρώ), η Intracom (+2,98% στα 4,84 ευρώ), το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (+2% στα 17,36 ευρώ), η Aegean Airlines (+3,09% στα 8,68 ευρώ) και η Αστήρ Παλλάς (+4,11% στα 8,10 ευρώ).

Ο FTSE/ASE 20 ενισχύεται κατά 0,11%, ο FTSE/ASE Mid 40 σημειώνει άνοδο 0,70% και ο FTSE/ASE Small Cap 80 καταγράφει κέρδη 0,36%.

Από τις μετοχές που διακινούνται, 138 ενισχύονται, 101 υποχωρούν και 148 παραμένουν αμετάβλητες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο