Στη σταθερή τηλεφωνία με ελκυστικά πακέτα υπηρεσιών επεκτείνονται οι εταιρείες κινητής
Στον τομέα της σταθερής τηλεφωνίας επεκτείνονται σταδιακά οι εταιρείες κινητής, με ελκυστικά πακέτα υπηρεσιών που συνδυάζουν σταθερή τηλεφωνία και Internet υψηλών ταχυτήτων και καλύπτουν τις ανάγκες για επικοινωνία και ψυχαγωγία.
Στον τομέα της σταθερής τηλεφωνίας επεκτείνονται σταδιακά οι εταιρείες κινητής, με ελκυστικά πακέτα υπηρεσιών που συνδυάζουν σταθερή τηλεφωνία και Internet υψηλών ταχυτήτων.
Όπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμα η «Ναυτεμπορική», τόσο η Vodafone με την Hellas on Line όσο και η Wind με ή χωρίς την Tellas έχουν κάνει σαφές ότι εισέρχονται στις υπηρεσίες ADSL (υψηλών ταχυτήτων σύνδεση στο Διαδίκτυο) και στην παροχή σταθερής τηλεφωνίας, ενώ από την πλευρά του ο ΟΤΕ προετοιμάζεται για κοινές υπηρεσίες με τη θυγατρική του Cosmote.
Ο γενικός διευθυντής εμπορικών θεμάτων της Vivodi Αλ.Παπασπυρίδης επισημαίνει στην εφημερίδα ότι το ερώτημα στην τηλεπικοινωνιακή αγορά το διάστημα αυτό είναι πως θα κινηθούν οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας σε σχέση με τη σταθερή και το Internet υψηλών ταχυτήτων.
Η διοίκηση της Wind, κατά την παρουσίαση του νέου ονόματος της εταιρείας, παρουσία του Αιγύπτιου επιχειρηματία Ν.Σαουίρις, βασικού μετόχου της Weather Investment, ήταν σαφής. Σύντομα θα λανσάρει πακέτα υπηρεσιών που θα συνδυάζουν τη σταθερή με την κινητή τηλεφωνία και το Internet υψηλών ταχυτήτων. Η κατεύθυνση αυτή δεν θα διαφοροποιηθεί από τις εξελίξεις με την Tellas.
Τα σενάρια για το πως θα εισέλθει η Wind στη σταθερή τηλεφωνία αν δεν προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις για την Tellas, περιλαμβάνουν την εξαγορά άλλης εταιρείας ή ακόμα και τη δημιουργία εξαρχής δικτύου οπτικών ινών.
Στο στρατόπεδο της Vodafone, επίσης υπάρχει προετοιμασία για την είσοδο σε υπηρεσίες σταθερής. Στο σχέδιο της εταιρείας αναφέρθηκε πρόσφατα ο επικεφαλής Λειτουργιών Χ.Μαζαράκης, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο συνέδριο της ΕΕΤΤ.
Μεταξύ άλλων, επισήμανε ότι η Ελλάδα αποτελεί τη χώρα με τους μεγαλύτερους ρυθμούς ανάπτυξης στις ευρυζωνικές συνδέσεις, ωστόσο για να διατηρηθούν οι σημερινοί ρυθμοί ανάπτυξης απαιτείται η προσφορά νέων υπηρεσιών.
Όσο για το στρατηγικό της εταίρο, τη HoL, πρόσφατα ανακοίνωσε τη νέα της εταιρική ταυτότητα, χωρίς να μετονομαστεί σε Comstar (η ονομασία της θυγατρικής της Sistema), όπως λεγόταν αρχικά ότι θα πράξει. Η συμφωνία της HoL με τη ρώσικη Sistema δεν ολοκληρώθηκε και αναμένονται με ενδιαφέρον οι επίσημες ανακοινώσεις.
Την ίδια στιγμή, ένα από τα επιχειρήματα υποστήριξης του σεναρίου «ενοποίησης» ΟΤΕ-Cosmote είναι και η σύγκλιση των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών.
Τα σενάρια είναι δύο:
Το πρώτο είναι αυτό της δημόσιας πρότασης, για την εξαγορά της μειοψηφίας της Cosmote. Θεωρείται άμεσο και γρηγορότερο, και δεν χρειάζεται να γίνει συγχώνευση και μετά απόσχιση, με δεδομένο ότι η άποψη της διοίκησης του Οργανισμού είναι να μείνει ξεχωριστή οντότητα η θυγατρική για την κινητή τηλεφωνία.
Το δεύτερο, αυτό της ανταλλαγής μετοχών και της συγχώνευσης, χρειάζεται περισσότερο χρόνο, ενώ επιβαρύνεται και με διαδικασίες αποτίμησης.
Με βάση λοιπόν τα δεδομένα, σύντομα στη χώρα μας θα έχουμε τρεις ισχυρούς ομίλους εταιρειών που θα προσφέρουν στον καταναλωτή πακέτα υπηρεσιών που θα καλύπτουν όλες τις ανάγκες του για επικοινωνία αλλά και ψυχαγωγία.