Επανέφερε το θέμα των αποζημιώσεων πολέμου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας τελέστηκαν οι εκδηλώσεις για τα 63 χρόνια από το ολοκαύτωμα της Υπάτης. Στην ομιλία του ο κ. Παπούλιας έκανε αναφορά στο θέμα των αποζημίωσεων και μίλησε για την βία που εκδηλώνεται στις μέρες μας.
95
Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας τελέστηκαν οι εκδηλώσεις για τα 63 χρόνια από το ολοκαύτωμα της Υπάτης. Στην ομιλία του ο κ. Παπούλιας έκανε αναφορά στο θέμα των αποζημιώσεων και μίλησε για την βία που εκδηλώνεται στις μέρες μας.
«Τα ολοκαυτώματα δεν αποτελούν απλώς ιστορία αλλά ζωντανό κομμάτι του παρόντος», τόνισε ο κ. Παπούλιας.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισεμε αφορμή την επέτειο του ολοκαυτώματος ότι η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα που δεν έχει αποζημιωθεί πλήρως για τα εγκλήματα που διαπράχτηκαν εναντίον της κατά τη διάρκεια του Β Παγκοσμίου Πολέμου. Αυτό εξακολουθείπαρά το ότι οι πολίτες της έχουν καταφύγει σε μακροχρόνιες δικαστικές διαμάχες.
«Οι συγγενείς των θυμάτων διεκδικούν όχι τόσο οικονομική αποζημίωση αλλά δικαίωση» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Παπούλιας στην ομιλία του τόνισε ακόμη ότι αν η βία που συμβαίνει γύρω μας πάψει να απασχολεί τότε «αυτό σημαίνει συνενοχή». Ζήτησε ακόμα από τους πολίτες να κοιτάξουν στη Μέση Ανατολή όπου θα δουν να καθίσταται επίκαιρος ο προβληματισμός για τα μαζικά αντίποινα.
Οι εκδηλώσεις τιμούν τη μνήμη 63 κατοίκων της Υπάτης που εκτελέστηκαν από τα ναζιστικά στρατεύματα στις 17 Ιουνίου 1944 τα οποία, αργότερα, είχαν κατακάψει και όλο το χωριό.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ανήλικοι ξυλοκόπησαν μέχρι λιποθυμίας συνομήλικό τους σε νησί των Κυκλάδων – Βίντεο ντοκουμέντο
- Ο Σομποσλάι απολογήθηκε στους οπαδούς της Λίβερπουλ
- Τέλος οι ουρές για την ανανέωση διπλώματος οδήγησης – Θα γίνεται υποχρεωτικά ηλεκτρονικά
- Τραμπ: Το Ιράν θέλει απεγνωσμένα να κάνει συμφωνία – Χωρίς συμφωνία, οι εξελίξεις δεν θα είναι ευχάριστες
- Ουγγαρία: Ημέρες και πράξεις του Βίκτορ Όρμπαν – Το τέλος της κυριαρχίας και του εθνικού συντηρητισμού
- Το γκολ της χρονιάς: Αμυντικός σκόραρε με ραμπόνα εκτός περιοχής (vid)
- Φεύγει ή δε φεύγει; Ο Στέφανο Γκαμπάνα είναι αναπόσπαστο κομμάτι των Dolce & Gabbana
- Ποια επιδόματα ανεβάζει ο νέος κατώτατος μισθός
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/e-KAyytNKVoqo-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442