Όχι, δεν πρόκειται για επίτευγμα της γενετικής μηχανικής, αλλά της φύσης και της ανθρώπινης υπομονής. Επιστήμονες μελέτησαν το γάλα από εκατομμύρια αγελάδες στη Νέα Ζηλανδία μέχρι που ανακάλυψαν μια
Όχι, δεν πρόκειται για επίτευγμα της γενετικής μηχανικής, αλλά της φύσης και της ανθρώπινης υπομονής. Επιστήμονες μελέτησαν το γάλα από εκατομμύρια αγελάδες στη Νέα Ζηλανδία μέχρι που ανακάλυψαν μια η οποία κατόπιν φυσικής μετάλλαξης παράγει γάλα που διαθέτει τα ίδια θρεπτικά συστατικά με εκείνο των άλλων αγελάδων, αλλά περιέχει πολύ λιγότερο λίπος.
Μετά την ανακάλυψή της, η αγελάδα αγοράστηκε για 120 λίρες Αγγλίας (περίπου 160 ευρώ) από τον ιδιοκτήτη της που φυσικά δεν υποπτευόταν την αξία της με μεταφέρθηκε σε μυστική τοποθεσία όπου παραμένει μέχρι σήμερα (η φωτογραφία του blog απεικονίζει μια κοινή αγελάδα).
Προς μεγάλη χαρά των νέων ιδιοκτητών της, η αγελάδα απέκτησε θηλυκά μικρά που κληρονόμησαν από τη μητέρα της την ιδιαιτερότητα της παραγωγής γάλακτος light. Τώρα περιμένουν να δουν αν και να αρσενικά παιδιά της μπορούν να κληρονομήσουν στους θηλυκούς απογόνους τους αυτή την ιδιότητα.
Σε μια τέτοια περίπτωση ο πληθυσμός των αγελάδων light θα εκτοξευτεί ταχύτατα και σύντομα θα δούμε ελαφρύ βιολογικό γάλα να πωλείται στις γειτονιές μας.