Εκτός κινδύνου νοσηλεύονται δύο παιδιά με μηνιγγίτιδα στη Σάμο
Δύο κρούσματα μηνιγγίτιδας σε παιδιά εκδηλώθηκαν στη Σάμο. Τα παιδιά νοσηλεύονται στο νοσοκομείο του νησιού και σύμφωνα με τον παιδίατρο τα περιστατικά δεν εμπνέουν ανησυχία, καθώς την άνοιξη υπάρχει έξαρση του ιού.
Δύο κρούσματα μηνιγγίτιδας σε παιδιά εκδηλώθηκαν στη Σάμο. Τα παιδιά νοσηλεύονται στο νοσοκομείο του νησιού και σύμφωνα με τον παιδίατρο τα περιστατικά δεν εμπνέουν ανησυχία, καθώς την άνοιξη υπάρχει έξαρση του ιού με αποτέλεσμα να νοσούν πανελλαδικά περί τα 20-25 άτομα.
Έχουν ληφθεί όλα τα προληπτικά μέτρα, ενώ σε φίλους και στο οικείο περιβάλλον των νοσούντων έχει ήδη δοθεί αγωγή για προληπτικούς λόγους.
Για τα κρούσματα μηνιγγίτιδας έχει ενημερωθεί το Κέντρο Λοιμώξεων.
Τα δύο παιδιά νοσηλεύονται στην μονάδα εντατικής θεραπείας του Νοσοκομείου Σάμου και η κατάστασή τους δεν εμπνέει ανησυχία.
Σχετικά με τους κινδύνους από την ασθένεια, ο παιδίατρος υπογράμμισε ότι απαιτείται ψυχραιμία και ότι δεν υπάρχει λόγος γενικευμένης ανησυχίας.
Ένα φρούτο με μεγάλη ιστορία, που όμως τα τελευταία χρόνια έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον των επιστημόνων χάρη στην υψηλή του περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά.