Στο 2,6% η διαφορά της ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση
Κλείσιμο της ψαλίδας μεταξύ της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δείχνει η νέα δημοσκόπηση της MRB, η οποία πραγματοποιήθηκε μετά την υπόθεση της ΤΕΑΔΥ. Η διαφορά του κυβερνώντος κόμματος από το ΠΑΣΟΚ διαμορφώνεται στο 2,6% έναντι 3,2%. Ευθύνες στον Σ.Τσιτουρίδη για την υπόθεση των Ταμείων.
30
Κλείσιμο της ψαλίδας μεταξύ της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δείχνει η νέα δημοσκόπηση της MRB, η οποία πραγματοποιήθηκε μετά την υπόθεση της ΤΕΑΔΥ.
Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 36,1%, το ΠΑΣΟΚ 33,5%, το ΚΚΕ 6,9%, ο ΣΥΝ 3,7% και ο ΛΑΟΣ 4,2%.
Στην προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας, η διαφορά της ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ ήταν 3,2%.
Καταλληλότερος για πρωθυπουργός θεωρείται ο Κώστας Καραμανλής με 48,5%, έναντι 32,8% του Γιώργου Παπανδρέου, ενώ στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται με 67,7%, έναντι 23,7% του ΠΑΣΟΚ.
Ωστόσο, στον δείκτη διακυβέρνησης η διαφορά των δύο κομμάτων έχει μειωθεί στο 2,5% έναντι 6% στην προηγούμενη έρευνα της ΜRB.
Σχετικά με την υπόθεση της ΤΕΑΔΥ, το 66,4% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι ο υπουργός Απασχόλησης έχει ευθύνη, ενώ περισσότερες ευθύνες καταλογίζονται στον τέως πρόεδρο του Ταμείου Αγάπιο Σημαιοφορίδη (72,6%) και στη Χρηματιστηριακή «Ακρόπολις» (70,8%).
Στην ίδια δημοσκόπηση «μετρήθηκε» και η απήχηση του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ. Το 51,9% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι κινείται στη σωστή κατεύθυνση και το 20,1% προς τη λάθος.
Η τηλεφωνική πανελλαδική δημοσκόπηση έγινε το διάστημα 23-25 Μαρτίου σε δείγμα 1.108 ατόμων άνω των 18 ετών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ελλάδα – Ουγγαρία 16-10: Σαρωτική η Εθνική!
- Μεσολόγγι: Νεαρός διαρρήκτης εισέβαλε σε δύο σπίτι μέσα σε λίγη ώρα – Ξυλοκόπησε τον έναν ένοικο
- Μπεκάλι: «Άναυδος από την κουλτούρα του Μιρτσέα Λουτσέσκου – Τώρα ο Ραζβάν πρέπει να αναλάβει τον ρόλο του»
- Κουτσούμπας: Σε έναν κόσμο που φλέγεται, η λαϊκή σπίθα που σιγοκαίει να γίνει πυρκαγιά Ανάστασης λαών
- Κύπρος: Ένας νεκρός ανασύρθηκε από τα συντρίμμια της πολυκατοικίας που κατέρρευσε
- Φάμελλος: Το φως της Ανάστασης μας δείχνει τον δρόμο για την κοινωνία που αξίζουμε – Μια κοινωνία δικαίου
- Σβεντ: «Δεν με άφησαν να πάω στον Ερυθρό Αστέρα επειδή είμαι Ρώσος»
- Έρχονται οι «Αγώνες Πείνας» με παλιές και νέες φυσιογνωμίες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Ακίνητα: Έκρηξη τιμών σε Ελλάδα και Ευρώπη [πίνακες]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2026/04/akinita1-e1727899707686-1024x684-1-1-300x300.jpg)
![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 11.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)


















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442