«Καρφιά» Σαρκοζί για την ένταξη της Ελλάδας στην ευρωζώνη
Κριτική στην Ελλάδα και τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Λ.Παπαδήμο άσκησε ο υποψήφιος για την προεδρία της Γαλλίας Ν.Σαρκοζί, λέγοντας ότι κατά την ένταξή της στη ζώνη του ευρώ η Ελλάδα απέκρυψε του πραγματικό δημοσιονομικό έλλειμμα.
28
Κριτική στην Ελλάδα και τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας -και τέως διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος- Λουκά Παπαδήμο άσκησε ο υποψήφιος για την προεδρία της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, λέγοντας ότι κατά την ένταξή της στη ζώνη του ευρώ η Ελλάδα απέκρυψε του πραγματικό δημοσιονομικό έλλειμμα.
«Αντιληφθήκαμε με ποιον τρόπο ο αντιπρόεδρος [ο κ. Λ.Παπαδήμος] και ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας έβαλαν την Ελλάδα στο ευρώ. Είπαν ότι έχει έλλειμμα 3%, ενώ ήταν 6%» είπε ο Σαρκοζί σε συνομιλία που είχε με τον ευρωβουλευτή Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ.
Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος, κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του κ. Σαρκοζί, δήλωσε πως το έλλειμμα «ήταν παραπάνω, δεν ήταν καλά πληροφορημένος», αλλά σημείωσε πως πλέον έχει πέσει κάτω από το 3%.
Από το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Χρήστος Παπουτσής σχολίασε πως «ο κ. Σαρκοζί προφανώς έχει ακούσει όλα αυτά τα οποία λέει η ΝΔ εδώ στην Ελλάδα για εσωτερική κατανάλωση».
«Η Ελλάδα και τα άλλα κράτη-μέλη που ξεκίνησαν από κοινού αυτό το μεγάλο εγχείρημα πέτυχαν όλα τα κριτήρια που απαιτούντο», πρόσθεσε ο κ. Παπουτσής.
Εκτιμάται, πάντως, ότι στην ουσία τα «καρφιά» Σαρκοζί δεν είχαν στόχο την Ελλάδα, αλλά την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, εναντίον της οποίας ο κ. Σαρκοζί επιτίθεται τακτικά για τη νομισματική πολιτική που ασκεί.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Σομποσλάι απολογήθηκε στους οπαδούς της Λίβερπουλ
- Τέλος οι ουρές για την ανανέωση διπλώματος οδήγησης – Θα γίνεται υποχρεωτικά ηλεκτρονικά
- Τραμπ: Το Ιράν θέλει απεγνωσμένα να κάνει συμφωνία – Χωρίς συμφωνία, οι εξελίξεις δεν θα είναι ευχάριστες
- Ουγγαρία: Ημέρες και πράξεις του Βίκτορ Όρμπαν – Το τέλος της κυριαρχίας και του εθνικού συντηρητισμού
- Το γκολ της χρονιάς: Αμυντικός σκόραρε με ραμπόνα εκτός περιοχής (vid)
- Φεύγει ή δε φεύγει; Ο Στέφανο Γκαμπάνα είναι αναπόσπαστο κομμάτι των Dolce & Gabbana
- Ποια επιδόματα ανεβάζει ο νέος κατώτατος μισθός
- Κατάρρευση του αφηγήματος για UEFA και Λανουά και η διαρροή ορισμών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/e-KAyytNKVoqo-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442