Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Αποφασισμένος να συνεχίσει να λέει τις απόψεις του δηλώνει ο Θ.Πάγκαλος

Αποφασισμένος να συνεχίσει να λέει τις απόψεις του δηλώνει ο Θ.Πάγκαλος

Την πρόθεσή του να εξακολουθήσει να λέει τις απόψεις του ξεκαθαρίζει ο Θ.Πάγκαλος, τονίζοντας: «Είναι υποχρέωσή μου να παράγω πολιτική». Την ίδια ώρα, ο Ευ.Βενιζέλος δηλώνει ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να νικήσει στις εκλογές μια τόσο κακή κυβέρνηση, την οποία επικρίνει για τις εξελίξεις στην Παιδεία.

53

Την πρόθεσή του να εξακολουθήσει να λέει τις απόψεις του ξεκαθαρίζει ο Θ.Πάγκαλος, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε όταν κατηγόρησε όσους παροτρύνουν στη μη εφαρμογή του νόμου-πλαισίου για την ανώτατη εκπαίδευση.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Τύπος της Κυριακής, ο Θ.Πάγκαλος τονίζει: «Εγώ συμμετέχω ενεργά στην πολιτική ζωή του τόπου, είναι υποχρέωσή μου να δρω μέσα στο καθορισμένο πλαίσιο, επειδή εκεί με έταξε η μοίρα και η εμπιστοσύνη των συντρόφων μου. Είναι υποχρέωσή μου απέναντί τους να παράγω πολιτική. Ο ρόλος των στελεχών στα καθοδηγητικά όργανα δεν μπορεί να είναι μονάχα εκτελεστικός.

»Πρέπει κανείς να παράγει πολιτική, να προσφέρει ιδέες. Μερικές γίνονται δεκτές γιατί είναι εύκολες και κατανοητές, άλλες πρέπει να κάνουν το δρόμο τους, άλλες μπορεί να είναι απορριπτέες και εκεί ασκείται κριτική από το ΠΑΣΟΚ, την οποία οφείλω να λάβω υπόψη μου. Αλλά δεν θα δεχθώ ποτέ την άποψη ανθρώπων χωρίς σκέψη, χωρίς ευαισθησία, οι οποίοι χρησιμοποιούν τις κομματικές διαδικασίες μονάχα για την προσωπική τους αναρρίχηση και θεωρούν ότι πρέπει να μη λέμε τίποτα ή όταν λέμε κάτι να το λέμε όλοι μαζί με κραυγή και εν χορώ».

Παράλληλα, ο Θ.Πάγκαλος εξαπολύει επίθεση στον πρωθυπουργό, λέγοντας πως «θα μείνει στην Ιστορία σαν ο άνθρωπος που δεν έκανε τίποτα».

Όσον αφορά στην υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, σημειώνει ότι «κινεί το σώμα της τουλάχιστον, είναι παρούσα, αλλά δυστυχώς δεν έχουμε ουσιαστικές πολιτικές πρωτοβουλίες», ενώ για την εξωτερική πολιτικη της κυβέρνησης, λέει ότι δέχεται επιρροές, κυρίως από τις ΗΠΑ.

Βενιζέλος: Ενότητα, αλλά και νίκη

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, ο Ευ.Βενιζέλος επισημαίνει: «Η ενότητα του ΠΑΣΟΚ είναι διασφαλισμένη, επειδή όλοι έχουμε συνείδηση της ευθύνης μας απέναντι στην παράταξη και η παράταξη συνείδηση της ευθύνης της απέναντι στον τόπο. Η ενότητα είναι προϋπόθεση για την ύπαρξη και λειτουργία του ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ έχει, όμως, ως συλλογικός φορέας την υποχρέωση να νικήσει μια τόσο κακή κυβέρνηση στις εκλογές».

Σχετικά με το νόμο – πλαίσιο για τα ΑΕΙ, ο κ. Βενιζέλος προβλέπει ότι «ο νόμος θα μείνει στα επίμαχα σημεία ανεφάρμοστος με πρωτοβουλία τελικά της ίδιας της κυβέρνησης, που θα αναγκασθεί να αντιληφθεί το λάθος της επιλογής της».

Όσον αφορά στη δήλωση του Β.Πολύδωρα περί νέου «αντάρτικου των πόλεων», ο Ευ.Βενιζέλος απαντά: «Πρόκειται για ατυχές γλωσσικό δάνειο που δείχνει ότι η κυβέρνηση δεν έχει αίσθηση της πραγματικότητας, είτε την παραποιεί σκόπιμα, προκειμένου να οργανώσει τον επικοινωνιακό εκβιασμό της κοινής γνώμης».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο