Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
«Τα προβλήματα δεν λύνονται διά ροπάλου» διαμηνύει στην κυβέρνηση ο Γ.Παπανδρέου

«Τα προβλήματα δεν λύνονται διά ροπάλου» διαμηνύει στην κυβέρνηση ο Γ.Παπανδρέου

Κριτική σε έντονους τόνους άσκησε στην κυβέρνηση ο Γ.Παπανδρέου για την κατάσταση στην Παιδεία και δήλωσε ότι ο νόμος-πλαίσιο θα μείνει ανενεργός. Τόνισε, δε, ότι «τα προβλήματα δεν λύνονται διά ροπάλου» και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «επιλέγει να κάνει συνομιλητή της τους κουκουλοφόρους».

53

Κριτική σε έντονους τόνους άσκησε στην κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για την κατάσταση στην Παιδεία και δήλωσε ότι ο νόμος-πλαίσιο θα μείνει ανενεργός. Ο Γ.Παπανδρέου τόνισε ότι «τα προβλήματα δεν λύνονται διά ροπάλου» και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «επιλέγει να κάνει συνομιλητή της τους κουκουλοφόρους».

Συγκεκριμένα, κατά την τοποθέτησή του στη διάρκεια του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, ο Γ.Παπανδρέου έκανε λόγο για «απαράδεκτη επίθεση της κυβέρνησης στη νέα γενιά της χώρας» και τόνισε πως «η κατάσταση που σχεδόν καθημερινά βιώνουμε στους δρόμους της Αθήνας αποτελεί απόδειξη πλήρους αποτυχίας μιας ανάλγητης, ανίκανης και επικίνδυνης κυβέρνησης».

«Γι αυτό και επιλέγει να κάνει συνομιλητή της τους κουκουλοφόρους, ενώ αγνοεί τη νέα γενιά της χώρας. Έχει επιλέξει να κάνει πρωταγωνιστή των θεμάτων Παιδείας και νέας γενιάς το υπουργείο Δημόσιας Ταξης. Η επίλυση των προβλημάτων της Παιδείας και της νέας γενιάς δεν μπορεί να γίνει από τον υπουργό της Δημόσιας Τάξης», υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισήμανε, ακόμη: «Τα προβλήματα είναι πρωτίστως κοινωνικά και δεν λύνονται δια ροπάλου. Εμείς θέλουμε ανοιχτά πανεπιστήμια, να ανοίξουν τώρα για να μπορέσει επιτέλους να γίνει διάλογος με νηφαλιότητα. Γι αυτό όμως έχει κύρια ευθύνη η κυβέρνηση».

Ο κ. Παπανδρέου σημείωσε ότι η νεολαία διψά για μεγάλες αλλαγές στην Παιδεία, αξιοκρατία, ισότιμη συμμετοχή στις παραγωγικές διαδικασίες, αλλά απαξιώνεται, καταδιώκεται και λοιδωρείται από την κυβέρνηση, η οποία αδυνατεί να κατανοήσει και να λύσει τα μεγάλα προβλήματα που έχει ο τόπος και η νέα γενιά.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση για διάλυση της Παιδείας, παρατηρώντας ότι έφερε ένα πρόχειρο νομοσχέδιο χωρίς προοπτική. Η κυβέρνηση «κυριολεκτικά παίζει με τη φωτιά και νομίζει ότι έτσι μπορεί να υφαρπάξει την ψήφο των πολιτών, όμως η σιωπηλή πλειοψηφία την οποία επικαλείται η κυβέρνηση δεν είναι καθόλου σιωπηλή, αλλά ήδη φωνάζει φτάνει πιά» σημείωσε.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε παλαιότερη κατηγορηματική του δήλωση ότι «μια από τις πρώτες πράξεις της δικής μας κυβέρνησης θα είναι να αλλάξουμε το νόμο γιατί είναι πρόχειρος, αντιφατικός και αδιέξοδος και δεν δίνει καμιά λύση και προοπτική στη χώρα».

«Φέρνουμε το δικό μας πλαίσιο για την Παιδεία συνολικά, ούτως ή άλλως ο νόμος της ΝΔ και πρόχειρος είναι και ανενεργός θα μείνει» υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου.

Επιπλέον, ο Γ.Παπανδρέου κατά την εισήγησή του στη συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του κόμματος, έκανε λόγο για πάρα πολύ θετικά μηνύματα που αποκόμισε από την τριήμερη περιοδεία του στη Θεσσαλία και υπογράμμισε ότι «ο αγροτικός κόσμος μας ακούει ξανά, εμπιστεύεται και ακουμπά ξανά στο ΠΑΣΟΚ για την αντιμετώπιση των πολύ μεγάλων προβλημάτων του, αναζητά σε εμάς την ελπίδα για το μέλλον του και την προοπτική της ελληνικής γεωργίας, αλλά και αναγνωρίζει τη συστηματική μας δουλειά των τελευταίων χρόνων, ιδιαίτερα σε σχέση με το πρόγραμμά μας».

Απάντηση Ρουσόπουλου

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ.Ρουσόπουλος απάντησε: «Ο κ. Παπανδρέου την ίδια ώρα που παραδέχεται ότι η νέα γενιά διψά για μεγάλες αλλαγές στην Παιδεία, εξακολουθεί να αρνείται τη μεταρρύθμιση, συνεχίζει να πολεμάει κάθε αλλαγή, συνεχίζει να δίνει μάχη για να μην αλλάξει τίποτα.

»Ομολογεί έτσι απερίφραστα ότι για τον ίδιο και το κόμμα του προτεραιότητα δεν είναι τα αιτήματα των νέων μας, αλλά το μικροκομματικό συμφέρον. Εμφανίζεται -ή έτσι νομίζει- αρεστός, αλλά διόλου χρήσιμος στους νέους και στις ανάγκες τους για ένα καλύτερο μέλλον».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο