Πτωτικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο την Τρίτη, καθώς οι επενδυτές με αφορμή και τις απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια προχωρούν σε ρευστοποιήσεις στους περισσότερους κλάδους και κυρίως στην υψηλή κεφαλαιοποίηση.
Πτωτικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο την Τρίτη, καθώς οι επενδυτές με αφορμή και τις απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια προχωρούν σε ρευστοποιήσεις στους περισσότερους κλάδους και κυρίως στην υψηλή κεφαλαιοποίηση.
Ο γενικός δείκτης υποχωρεί κατά 0,27% στις 4.532,65 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 34,9 εκατ. ευρώ.
«Η ελληνική αγορά αναμένεται να κινηθεί σε συνάρτηση με τις ξένες, ενώ στα τρέχοντα επίπεδα δεν αποκλείονται κάποιες ρευστοποιήσεις. Σήμερα το ενδιαφέρον στρέφεται και στην ATEbank μετά την ανακοίνωση πολύ καλύτερων από τα αναμενόμενα αποτελεσμάτων» είπε η Beta Χρηματιστηριακή στο πρωινό της σχόλιο.
Κέρδη 0,50% στα 4,02 ευρώ για την Αγροτική Τράπεζα μετά την ανακοίνωση αύξησης 35,1% της κερδοφορίας του 2006 και την πρόταση της για διανομή αυξημένου μερίσματος.
Ο ΟΠΑΠ ενισχύεται κατά 0,34% στα 29,20 ευρώ, εν μέσω ανησυχιών για νέα καθυστέρηση στον διαγωνισμό τεχνολογικής αναβάθμισης.
Στον αντίποδα, υποχωρούν η ΕΛΤΕΧ (-1,25% στα 11,06 ευρώ), η Εθνική (-0,41% στα 38,94 ευρώ), ο ΟΤΕ (-0,74% στα 21,34 ευρώ), η Eurobank (-1,25% στα 28,34 ευρώ) και η Πειραιώς (-0,24% στα 24,92 ευρώ).
Αντίστοιχη πορεία ακολουθεί η Χαλκόρ (-3,05% στα 5,72 ευρώ). Η Βιοχάλκο και δύο θυγατρικές της διέθεσαν την Τρίτη, μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης, 18 εκατ. μετοχές με τιμή διάθεσης 5 ευρώ ανά μετοχή, μέσω της μεθόδου του βιβλίου προσφορών.
Ο FTSE/ASE 20 υποχωρεί κατά 0,30%, ο FTSE/ASE Mid 40 σημειώνει πτώση 0,10% και ο FTSE/ASE Small Cap 80 σημειώνει απώλειες 0,13%.
Από τις μετοχές που διακινούνται, 61 ενισχύονται, 110 υποχωρούν και 209 είναι αμετάβλητες.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας