Διευθετούνται τα τεχνικά προβλήματα στο A-380, ενώ το 7,5% της Airbus αλλάζει χέρια
Ο ευρωπαϊκός αεροναυπηγικός όμιλος Airbus διευθέτησε τα προβλήματα καλωδίωσης του γιγαντιαίου αεροσκάφους A380 που είχαν προκαλέσει καθυστέρηση δύο ετών στις παραδόσεις, ενώ το 7,5% των μετοχών της εταιρείας άλλαξε χέρια.
Ο ευρωπαϊκός αεροναυπηγικός όμιλος Airbus διευθέτησε τα προβλήματα καλωδίωσης του γιγαντιαίου αεροσκάφους A380 που είχαν προκαλέσει καθυστέρηση δύο ετών στις παραδόσεις, ενώ το 7,5% των μετοχών της εταιρείας άλλαξε χέρια.
Οι συνεργάτες του Αμβούργου επανεξέτασαν το σύνολο του ηλεκτρικού συστήματος, δήλωσε το Σάββατο ο εκπρόσωπος των εγκαταστάσεων της εταιρείας στην πόλη, Ρολφ Μπραντ, επιβεβαιώνοντας άρθρο του περιοδικού «Focus» που θα δημοσιευθεί τη Δευτέρα.
«Όλα τα [επιμέρους] στοιχεία είναι λειτουργικά, προσέθεσε, υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για ένα «αποφασιστικό βήμα» προς την αναπλήρωση του χαμένου χρόνου. «Βρισκόμαστε πλήρως εντός των χρονικών ορίων» δήλωσε ο υπεύθυνος του προγράμματος A380 Μάριο Χάινεν, τον οποίο επικαλείται το γερμανικό περιοδικό.
Οι καθυστερήσεις του A380 έχουν αποδοθεί εν μέρει στην έλλειψη τεχνικής συνεργασίας μεταξύ των γαλλικών και των γερμανικών τεχνικών ομάδων και στην απουσία κοινού συστήματος επεξεργασίας δεδομένων.
Μεταβίβαση του 7,5%
Εξάλλου, σύμφωνα με το «Focus», οι γερμανικές δημόσιες αρχές και μεγάλες επιχειρήσεις συμφώνησαν για τη σύνθεση της κοινοπραξίας των μετόχων που θα αγοράσει το 7,5% του κεφαλαίου της EADS, μητρικής εταιρίας της Airbus, το οποίο πωλείται από την DaimlerChrysler, έτσι ώστε η Γερμανία να διατηρήσει το βάρος της στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού αεροναυπηγικού ομίλου.
Το 60% των μετοχών αυτών (συνολικής αξίας 1,5 δισ. ευρώ) θα αγοράσουν έξι ιδιωτικές τράπεζες, μεταξύ των οποίων η Deutsche Bank, η Commerzbank και η αμερικανική Goldman Sachs. Το 27% θα αγοραστεί από πέντε γερμανικά κρατίδια, μεταξύ των οποίων η πόλη-κρατίδιο του Αμβούργου που θα πάρει από μόνη της το 10%.
Τέλος, το γερμανικό ομόσπονδο κράτος, μέσω του χρηματοπιστωτικού του βραχίονα KfW, θα αγοράσει το υπόλοιπο 13%.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας