38

Με τη μορφή του Αδαμάντιου Κοραή ως έμβλημα και υπό τον τίτλο «Φιλελεύθερη Συμμαχία» ετοιμάζεται νέο κόμμα με τη φιλοδοξία να εκφράσει τις διάσπαρτες φιλελεύθερες δυνάμεις στην Ελλάδα, όπως είχαν επιχειρήσει παλιότερα οι «ταύροι» του Στέφανου Μάνου.

Σύμφωνα με την Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, η παρθενική εμφάνιση της νέας πολιτικής κίνησης θα γίνει την ερχόμενη Παρασκευή σε εκδήλωση με θέμα το έργο του «γκουρού» της φιλελεύθερης οικονομίας Μίλτον Φρίντμαν και με ομιλητές τον Ανδρέα Ανδριανόπουλο, τον Τ.Αβραντίνη, τον Π.Ευαγγελόπουλο, τον Γ.Μπήτρο, τον Θ.Παπανδρόπουλο και τον Κ.Χρηστίδη.

Η «Φιλελεύθερη Συμμαχία» έχει ήδη προσωρινή διοικούσα επιτροπή (Τ.Αβραντίνης, Α.Βλυσίδης, Δ.Κατρανίτσας, Μ.Μανωλεδάκης, Π.Μσάουελ, Ελ.Μωραΐτου, Θ.Παπανδρόπουλος, Φ.Περλικός, Δ.Σκάλκος και Ντ.Στεργίδης), τα περισσότερα μέλη της οποίας συμμετείχαν και άλλοτε σε παρόμοιες απόπειρες. Η ιδρυτική διακήρυξη δίνει έμφαση στην απόσυρση του κράτους από κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα, στη διανομή σε όλους τους πολίτες όλης της μη χρησιμοποιούμενης ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου και όλων των μετοχών των δημόσιων επιχειρήσεων.

Εισηγείται επίσης τον χωρισμό εκκλησίας-κράτους, την αποποινικοποίηση της χρήσης τοξικοεξαρτητικών ουσιών, την αναγνώριση όλων των δικαιωμάτων στα ζευγάρια του ίδιου φύλου και την καθιέρωση της αγγλικής γλώσσας ως δεύτερης επίσημης γλώσσας του ελληνικού κράτους.

Η διαδικασία συλλογής υπογραφών απ όσους επιθυμούν να εγγραφούν ως μέλη της κίνησης ξεκίνησε, ενώ στους επόμενους τρεις μήνες θα πραγματοποιηθεί και το ιδρυτικό συνέδριο, με στόχο την κάθοδο της «Φιλελεύθερης Συμμαχίας» στις προσεχείς εθνικές εκλογές.

Οι Ανδ.Ανδριανόπουλος και Στ.Μάνος, που θεωρούνται οι «εμβληματικές μορφές» του χώρου, δεν είναι μεταξύ των πρωταγωνιστών, όμως συμμετέχουν στις διεργασίες της κίνησης, αν και με χαλαρό τρόπο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο