Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Ξένα κεφάλαια 4,6 δισ. ευρώ στο ελληνικό χρηματιστήριο από τις αρχές του έτους

Ξένα κεφάλαια 4,6 δισ. ευρώ στο ελληνικό χρηματιστήριο από τις αρχές του έτους

Κεφάλαια ύψους 4,6 δισ. ευρώ έχουν τοποθετήσει από τις αρχές του 2006 οι ξένοι επενδυτές στο ελληνικό χρηματιστήριο, σύμφωνα τα στοιχεία του Κεντρικού Αποθετηρίου, ενώ το Νοέμβριο οι καθαρές εισροές κεφαλαίων ανήλθαν στα 906,27 εκατ. ευρώ.

27

Κεφάλαια ύψους 4,6 δισ. ευρώ έχουν τοποθετήσει από τις αρχές του 2006 οι ξένοι επενδυτές στο ελληνικό χρηματιστήριο, σύμφωνα τα στοιχεία του Κεντρικού Αποθετηρίου, ενώ το Νοέμβριο οι καθαρές εισροές κεφαλαίων από το εξωτερικό ανήλθαν στα 906,27 εκατ. ευρώ.

Στα κεφάλαια αυτά συμπεριλαμβάνεται και το πρόσφατο μεγάλο placement της Τράπεζας Πειραιώς, η αξία του οποίου ήταν 224 εκατ. ευρώ

Η συμμετοχή των ξένων επενδυτών στο Χρηματιστήριο υπολογίζεται σε 45,42% για το σύνολο των εισηγμένων (51,47% για τις μετοχές που συνθέτουν τον FTSE/20).

Στα 8,123 δισ. ευρώ έφθασε το Νοέμβριο η αξία των συναλλαγών στο ΧΑ, σημειώνοντας αύξηση 14% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Η μέση ημερήσια αξία συναλλαγών παρουσίασε αύξηση 14% στα 369,23 εκατ. ευρώ. Η συνολική αξία συναλλαγών από την αρχή του έτους έχει φθάσει τα 78,673 δισ. ευρώ και παρουσιάζει αύξηση 65% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο