Η MAN προσφέρει 10 δισ. ευρώ για την εξαγορά της Scania
Η γερμανική βιομηχανία κατασκευής επαγγελματικών οχημάτων και φορτηγών MAN ανακοίνωσε την Πέμπτη και επισήμως την προσφορά εξαγοράς για τη σουηδική ανταγωνίστριά της Scania. Το ύψος της προσφοράς ανέρχεται σε 10 δισ. ευρώ.
27
Η γερμανική βιομηχανία κατασκευής επαγγελματικών οχημάτων και φορτηγών MAN ανακοίνωσε την Πέμπτη και επισήμως την προσφορά εξαγοράς για τη σουηδική ανταγωνίστριά της Scania.
Οι Γερμανοί έδωσαν στη δημοσιότητα και λεπτομέρειες της προσφοράς τους, η οποία ανέρχεται στα 10 δισ. ευρώ.
Οι αναλυτές, πάντως, τονίζουν πως η MAN δεν έλαβε υπόψη τις προτάσεις των Σουηδών να βελτιώσει το ύψος της προσφοράς της και επισημαίνουν πως το μόνο που απομένει στο γερμανικό όμιλο είναι η επιθετική εξαγορά της σκανδιναβικής εταιρίας, καθώς το ΔΣ της Scania είχε απορρίψει την αρχική, ανεπίσημη, προσφορά της MAN.
Εκπρόσωπος Τύπου της Scania ανακοίνωσε πως η επιχείρηση θα εξετάσει την προσφορά, ώστε να διαπιστώσει το εάν υπάρχουν αλλαγές σε σχέση με την αρχική, ανεπίσημη προσφορά.
Η MAN, που θέλει να αποκτήσει τουλάχιστον το 90% των μετοχών με δικαίωμα ψήφου των Σουηδών, ανακοίνωσε ότι η προσφορά της θα ισχύσει από τις 20 Νοεμβρίου μέχρι και τις 11 Δεκεμβρίου.
Στις 6 Δεκεμβρίου, άλλωστε, αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού της ΕΕ για το αν η εξαγορά είναι σύμφωνη με το κοινοτικό δίκαιο για την προστασία του ανταγωνισμού.
Η κίνηση της MAN να κοινοποιήσει την επίσημη προσφορά της προς τη Scania είχε ως αποτέλεσμα η μετοχή της να κερδίσει στην προσυνεδρίαση του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης πάνω από 2% και να διαπραγματεύεται στα 72,75 ευρώ, ενώ η Scania υποχωρεί κατά 1%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γερμανικό
- Ελλάδα – Ουγγαρία 16-10: Σαρωτική η Εθνική!
- Μεσολόγγι: Νεαρός διαρρήκτης εισέβαλε σε δύο σπίτι μέσα σε λίγη ώρα – Ξυλοκόπησε τον έναν ένοικο
- Μπεκάλι: «Άναυδος από την κουλτούρα του Μιρτσέα Λουτσέσκου – Τώρα ο Ραζβάν πρέπει να αναλάβει τον ρόλο του»
- Κουτσούμπας: Σε έναν κόσμο που φλέγεται, η λαϊκή σπίθα που σιγοκαίει να γίνει πυρκαγιά Ανάστασης λαών
- Κύπρος: Ένας νεκρός ανασύρθηκε από τα συντρίμμια της πολυκατοικίας που κατέρρευσε
- Φάμελλος: Το φως της Ανάστασης μας δείχνει τον δρόμο για την κοινωνία που αξίζουμε – Μια κοινωνία δικαίου
- Σβεντ: «Δεν με άφησαν να πάω στον Ερυθρό Αστέρα επειδή είμαι Ρώσος»
- Έρχονται οι «Αγώνες Πείνας» με παλιές και νέες φυσιογνωμίες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Ακίνητα: Έκρηξη τιμών σε Ελλάδα και Ευρώπη [πίνακες]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2026/04/akinita1-e1727899707686-1024x684-1-1-300x300.jpg)
![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 11.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442