Αρνήθηκαν τις κατηγορίες οι μαθητές που κατηγορούνται για το βιασμό 16χρονης
Ενώπιον του ανακριτή Χαλκίδας οδηγήθηκαν οι τέσσερις μαθητές που κατηγορούνται για τον ομαδικό βιασμό 16χρονης κοπέλας στην Αμάρυνθο Ευβοίας, μέσα στο υπό κατάληψη σχολείο τους. Και οι τέσσερις αρνήθηκαν τις κατηγορίες και αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.
Ενώπιον του ανακριτή Χαλκίδας οδηγήθηκαν τη Δευτέρα οι τέσσερις μαθητές του Λυκείου, που κατηγορούνται για τον ομαδικό βιασμό 16χρονης κοπέλας στον Αμάρυνθο της Ευβοίας, μέσα στο υπό κατάληψη σχολείο τους.
Και οι τέσσερις αρνήθηκαν τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας πως ό,τι έγινε, έγινε με τη συναίνεση της κοπέλας που τους κατηγορεί και ότι κανείς από αυτούς δεν άσκησε σε βάρος της βία.
Tην ώρα της απολογίας, συγγενείς και συμμαθητές των κατηγορουμένων είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα δικαστήρια για να τους συμπαρασταθούν και υποστήριξαν ότι οι τέσσερις μαθητές έχουν πέσει θύματα σκευωρίας.
Σύμφωνα με το δικηγόρο της καταγγέλλουσας, Βασίλη Ταουξή, η κοπέλα είναι διπλό θύμα της υπόθεσης.
Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο κ. Ταουξής, «ενώ ήταν σημαιοφόρος και παραστάτης, σήμερα κάποιοι προσπαθούν να την εμφανίσουν ως την πλέον ανήθικη κοπέλα που ζούσε στη μικρή, τοπική τους κοινωνία».
Στον ανακριτή, από τον οποίο η μαθήτρια ζήτησε να εξεταστεί και από ιατροδικαστή της Αθήνας, απολογήθηκαν και τρεις μαθήτριες, που αντιμετωπίζουν την κατηγορία της απλή συνέργειας στο βιασμό, καθώς είδαν -σύμφωνα με το κατηγορητήριο- τι συνέβαινε και δεν αντέδρασαν.
Για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων κατηγορούνται και οι γονείς των τεσσάρων μαθητών.
Η ανακρίτρια διέταξε να εξεταστεί ξανά η μαθήτρια και όρισε ως πραγματογνώμονα μια καθηγήτρια της ιατρικής σχολής Αθηνών.
Η ελευθερία (αίσθημα αυτονομίας) ενισχύει την ευτυχία σε όλο τον κόσμο, αλλά μια εκτεταμένη διεθνής μελέτη δείχνει ότι προσφέρει ακόμη μεγαλύτερη χαρά σε πλουσιότερες χώρες,