Τρίτη 03 Φεβρουαρίου 2026
weather-icon 21o
Σύλληψη υπόπτων με εκρηκτικά πριν από μεγάλη γιορτή στην Ινδία

Σύλληψη υπόπτων με εκρηκτικά πριν από μεγάλη γιορτή στην Ινδία

Δύο πολίτες του Μπανγκλαντές, οι οποίοι πιστεύεται ότι ανήκουν στην οργάνωση που ευθύνεται για πολύνεκρες επιθέσεις στην Ινδία το 2005, συνελήφθησαν με εκρηκτικά στην κατοχή τους σε σταθμό του Νέου Δελχί, λίγες ημέρες πριν από τη μεγαλύτερη γιορτή των Ινδουιστών.

36

Δύο πολίτες του Μπανγκλαντές που μετέφεραν εκρηκτικά συνελήφθησαν τη Δευτέρα στο σιδηροδρομικό σταθμό του Νέου Δελχί , λίγες ημέρες πριν τις εκδηλώσεις για τη μεγαλύτερη γιορτή των Ινδουιστών στη χώρα, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Οι δύο άντρες είναι, σύμφωνα με την αστυνομία, μέλη της ισλαμιστικής φιλοπακιστανικής οργάνωσης Λασκάρ-ι-Τάιμπα, που πιστεύεται πως ευθύνεται για τις επιθέσεις στη Βομβάη φέτος τον Ιούλιο (186 νεκροί) και στο Νέο Δελχί το 2005 (66 νεκροί).

Οι δύο άντρες συνελήφθησαν μόλις αποβιβάστηκαν από τρένο που είχε φτάσει στο Νέο Δελχί από το Τζαμού -χειμερινή πρωτεύουσα του ινδικού Κασμίρ. Πάνω τους βρέθηκε 1,5 κιλό του εκρηκτικού RDX, που είχε χρησιμοποιηθεί στις επιθέσεις στην Ινδία, δήλωσε ο υποδιοικητής της τοπικής αστυνομίας Αλόκ Κουμάρ.

Η Ινδία προετοιμάζεται για τη μεγάλη γιορτή των Ινδουιστών Ντιβάλι στις 21 Οκτωβρίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 03 Φεβρουαρίου 2026
Απόρρητο