Ευθύνες στον Αλ Ζαουάχρι από Πακιστανό αξιωματούχο για τη συνωμοσία στη Βρετανία
Η τρομοκρατική συνομωσία με στόχο υπερατλαντικές πτήσεις από τη Βρετανία είχε την έγκριση του φερόμενου ως υπαρχηγού της Αλ Κάιντα, Αϊμάν αλ Ζαουάχρι ισχυρίστηκε υψηλόβαθμο στέλεχος των πακιστανικών υπηρεσιών πληροφοριών. Στο Πακιστάν στρέφονται οι έρευνες.
Η τρομοκρατική συνομωσία με στόχο υπερατλαντικές πτήσεις από τη Βρετανία είχε την έγκριση του φερόμενου ως υπαρχηγού της Αλ Κάιντα, Αϊμάν αλ Ζαουάχρι ισχυρίστηκε υψηλόβαθμο στέλεχος των πακιστανικών υπηρεσιών πληροφοριών που δεν κατονομάζεται.
Ο ίδιος υποστήριξε ακόμη ότι ο Βρετανός υπήκοος Ρασίντ Ραούφ, που συνελήφθη στο Πακιστάν, ήταν ο «εγκέφαλος» πίσω από τις σχεδιαζόμενες επιθέσεις και πως ο αυτός στρατολόγησε τα άτομα που θα ελάμβαναν μέρος στις επιθέσεις. «Έχουμε λόγους να πιστεύουμε ότι είχαν την έγκριση της Αλ Κάιντα» δήλωσε.
Στο Πακιστάν κρατούνται τουλάχιστον 17 υπόπτοι για εμπλοκή στην υπόθεση, μεταξύ των οποίων δύο Βρετανοί υπήκοοι πακιστανικής καταγωγής. Κυβερνητικοί αξιωματούχοι στο Ισλαμαμπάντ αναφέρουν πως ένας από τους Βρετανούς, ο Ρασίντ Ραούφ, πιστεύεται ότι διαθέτει διασυνδέσεις με το δίκτυο της Αλ Κάιντα.
Ο Ραούφ εκτιμάται ότι διαδραμάτισε κεντρικό ρόλο στο σχεδιασμό της τρομοκρατικής επιχείρησης, αποτελώντας το σύνδεσμο μεταξύ της Αλ Κάιντα και τον φερόμενων ως βομβιστών στη Βρετανία. Πληροφορίες για τον δεύτερο Βρετανό που κρατείται στο Πακιστάν δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα.