Περισσότεροι από 100 νεκροί από πλημμύρες και κατολισθήσεις στην Ινδονησία
Τουλάχιστον 112 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις που πλήττουν εδώ και δύο ημέρες την ανατολική επαρχία Σουλαουέζι της Ινδονησίας. Φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί.
Τουλάχιστον 112 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις που πλήττουν εδώ και δύο ημέρες την ανατολική επαρχία Σουλαουέζι της Ινδονησίας.
Οι πλημμύρες κατέστρεψαν εκατοντάδες κατοικίες, πλημμύρισαν χιλιάδες εκτάρια αγροτικών εκτάσεων, κατέστρεψαν έξι γέφυρες και οδήγησαν στην διακοπή της ηλεκτροδότησης και των τηλεπικοινωνιών στις πληγείσες περιοχές.
«Έως αργά σήμερα το πρωί τουλάχιστον 69 άνθρωποι επιβεβαιώθηκε ότι είναι νεκροί, ενώ άλλοι 40-50 ακόμη αγνοούνται» δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο ο επικεφαλής της περιφέρειας Σιντζάι, Άντι Ρουντιάντο Ασάπα, που θεωρείται η περισσότερο πληγείσα.
Ο Ασάπα εξέφρασε τον φόβο ότι ο απολογισμός των θυμάτων θα αυξηθεί, καθώς σωστικά συνεργεία εξακολουθούν να αναζητούν αγνοούμενους που πιστεύεται ότι έχασαν τις ζωές τους όταν παρασύρθηκαν από ορμητικά νερά ή θάφτηκαν μέσα στα σπίτια τους από κατολισθήσεις λάσπης.
Εν τω μεταξύ, το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Antara ανέφερε ότι τουλάχιστον ακόμη επτά άνθρωποι βρήκαν το θάνατο σε άλλες περιφέρειες της επαρχίας.
Οι βροχές και οι κατολισθήσεις είναι συχνό φαινόμενο στην τροπική Ινδονησία, ενώ η ανεξέλεγκτη υλοτομία συχνά αποτελεί ακόμη έναν παράγοντα που εξηγεί την ευκολία με την οποία ολόκληρες πλαγιές λόφων καταρρέουν.