Στην αντεπίθεση περνά ο Γάλλος πρωθυπουργός για την υπόθεση Clearstream
Μηνύσεις εις βάρος των συγγραφέων δύο βιβλίων που αναφέρονται στην υπόθεση Clearstream κατέθεσε ο Γάλλος πρωθυπουργός, Ντομινίκ ντε Βιλπέν. Στη συγκεκριμένη υπόθεση δυσφήμησης του Νικολά Σαρκοζί εμπλέκονται ο Ντε Βιλπέν και ο Ζακ Σιράκ.
Μηνύσεις εις βάρος των συγγραφέων δύο βιβλίων που αναφέρονται στην υπόθεση Clearstream κατέθεσε ο Γάλλος πρωθυπουργός, Ντομινίκ ντε Βιλπέν. Στη συγκεκριμένη υπόθεση δυσφήμησης του Νικολά Σαρκοζί εμπλέκονται ο Ντε Βιλπέν, ενώ σκιές πλανώνται και γύρω από τον Ζακ Σιράκ.
Το σκάνδαλο Clearstream έδωσε το καίριο χτύπημα στην κυβέρνηση Ντε Βιλπέν. Ηδη, ο βασικός πληροφοριοδότης της υπόθεσης, Ζαν Λουι Ζεργκορέν βρίσκεται στα χέρια της αστυνομίας και απειλεί με νέες αποκαλύψεις, «φωτογραφίζοντας» τους Σιράκ και Ντε Βιλπέν.
Το σκάνδαλο ξέσπασε το καλοκαίρι του 2004 όταν o Ζεργορέν με επιστολή σε δικαστές κατηγόρησε τον Σαρκοζί και άλλους πολιτικούς και επιχειρηματίες ότι διατηρούσαν μυστικούς λογαριασμούς στην τράπεζα Clearstream του Λουξεμβούργου.
Στους λογαριασμούς είχαν κατατεθεί προμήθειες από τη σύμβαση πώλησης γαλλικών φρεγατών στην Ταϊβάν ύψους 2,8 δις δολαρίων.
Η γαλλική Δικαιοσύνη είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι κατηγορίες ήταν ψευδείς και οι λογαριασμοί αυτοί δεν υπήρχαν.
Ωστόσο, ήλθαν στην επιφάνεια και νέα στοιχεία μετά την κατάθεση απόστρατου αξιωματικού των μυστικών υπηρεσιών στην εφημερίδα Le Monde ότι ο Ντε Βιλπέν, ενεργώντας με εντολή του προέδρου Ζακ Σιράκ, ζήτησε από τις μυστικές υπηρεσίες να ψάξουν για πληροφορίες που αφορούν τον Νικολά Σαρκοζί.