Δεκάδες νεκροί από την έκρηξη νάρκης στη Σρι Λάνκα
Τουλάχιστον 64 νεκροί και 45 τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός της επίθεσης με νάρκη εναντίον λεωφορείου και άλλων οχημάτων στη Σρι Λάνκα την Πέμπτη. Η κυβέρνηση της χώρας απέδωσε την ενέργεια στους αντάρτες «Τίγρεις των Ταμίλ».
Τουλάχιστον 64 νεκροί και 45 τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός της επίθεσης με νάρκη εναντίον λεωφορείου και άλλων οχημάτων στη Σρι Λάνκα την Πέμπτη.
Η επίθεση αυτή, που έγινε με την πυροδότηση νάρκης στην επαρχία Ανουρανταπούρα, είναι το αιματηρότερο επεισόδιο στην χώρα από την κήρυξη της εκεχειρίας το 2002, σύμφωνα με τις Ένοπλες Δυνάμεις.
Ανάμεσα στα θύματα, είπε ο εκπρόσωπος των Ενόπλων Δυνάμεων, Ταξίαρχος Πράσαντ Σαμαρασίνγκε, είναι «μικρά παιδιά, γυναίκες και ιερείς».
Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης για θέματα άμυνας και ασφάλειας Κεχελίγια Ραμπουκουέλα καταδίκασε την ενέργεια, αποδίδοντάς την στην αυτονομιστική οργάνωσης Τίγρεις των Ταμίλ. «Πρόκειται για μια βάρβαρη τρομοκρατική πράξη που διέπραξαν οι Τίγρεις» δήλωσε. Πάντως, οι αντάρτες αρνούνται ότι ευθύνονται για την επίθεση.
Εν συνεχεία, ο στρατός της Σρι Λάνκα εξαπέλυσε επιθέσεις εναντίον θέσεων των ανταρτών Ταμίλ ως αντίποινα για την επίθεση στο λεωφορείο.
Το πυροβολικό και η Αεροπορία έβαλαν εναντίον θέσεων των ανταρτών στη Σαμπούρ, στην περιοχή Τρινκομαλέ, διευκρίνισαν οι αξιωματούχοι χωρίς όμως να ανακοινώσουν αν υπάρχουν νεκροί ή τραυματίες.