Επαφές Γιουστσένκο με Τιμοσένκο και Γιανουκόβιτς για την κυβέρνηση στην Ουκρανία
Με τη Γιούλια Τιμοσένκο συναντήθηκε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιουστσένκο, στην προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης μετά τις εκλογές. Ο Γιουστσένκο μίλησε επίσης με τον Βίκτορ Γιανουκόβιτς, το κόμμα του οποίου πήρε τις περισσότερες ψήφους.
Με τη Γιούλια Τιμοσένκο συναντήθηκε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιουστσένκο, στην προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης μετά τις εκλογές. Ο Γιουστσένκο μίλησε επίσης με τον Βίκτορ Γιανουκόβιτς, το κόμμα του οποίου πήρε τις περισσότερες ψήφους.
Με καταμετρημένο το 80% των ψήφων, το Κόμμα των Περιφερειών του Γιανουκόβιτς προηγείται με ποσοστό σχεδόν 30%. Ακολουθεί το μπλοκ της Γιούλια Τιμοσένκο με 22,4% και στην τρίτη μόλις θέση το κόμμα του προέδρου Γιουστσένκο με 15%.
Η Τιμοσένκο, πρώην πρωθυπουργός που απεπέμφθη από τον Γιουστσένκο με κατηγορίες για διαφθορά, έχει προτείνει ένα συνασπισμό με το κόμμα του προέδρου προκειμένου να μείνει εκτός κυβέρνησης ο Γιανουκόβιτς και να μείνει «ζωντανή» η «Πορτοκαλί Επανάσταση», στην οποία από ό,τι φαίνεται οι Ουκρανοί ψηφοφόροι γύρισαν την πλάτη στις εκλογές.
Μετά τις συνομιλίες με τον Γιουστσένκο, ο Β.Γιανουκόβιτς δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι δεν συζήτησε με τον πρόεδρο για το ενδεχόμενο κυβέρνησης συνασπισμού, προσθέτοντας ότι το κόμμα του θα περιμένει την ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων.
Η συνάντηση των δύο ανδρών έφερε στο προσκήνιο τη σκληρή αντιπαράθεση των προεδρικών εκλογών του 2004 που δίχασαν τους Ουκρανούς πολίτες και έφεραν τελικώς στην εξουσία τον Γιουστσένκο μετά την «Πορτοκαλί Επανάσταση» και την επανάληψη των εκλογών.
Η Γιούλια Τιμοσένκο δήλωσε από την πλευρά της μετά τη συνάντηση με τον Γιουστσένκο ότι αυτή και ο πρόεδρος «έχουν κοινό όραμα για το μέλλον της Ουκρανίας και για το μελλοντικό συνασπισμό».
Ωστόσο, από το γραφείο του Γιουστσένκο ανακοινώθηκε ότι οι επαφές της Τρίτης είναι «προκαταρκτικές» και τονίστηκε η σημασία της συνοχής της ουκρανικής κοινωνίας.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.