Τρίτη 03 Φεβρουαρίου 2026
weather-icon 21o
Μπλόκο στα διόδια των Μαλγάρων στη Θεσσαλονίκη από εργαζόμενους και αγρότες

Μπλόκο στα διόδια των Μαλγάρων στη Θεσσαλονίκη από εργαζόμενους και αγρότες

Σε αποκλεισμό της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Αθηνών, στο ύψος των διοδίων Μαλγάρων, προχώρησαν την Τρίτη 250 εργαζόμενοι στο εργοστάσιο Θεσσαλονίκης της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων, αγρότες και οδηγοί φορτηγών. Ο αποκλεισμός επαναλήφθηκε το απόγευμα.

27

Σε αποκλεισμό της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Αθηνών, στο ύψος των διοδίων Μαλγάρων, προχώρησαν την Τρίτη 250 εργαζόμενοι στο εργοστάσιο Θεσσαλονίκης της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων.

Οι εργαζόμενοι απέκλεισαν και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Όπως είπε ο αντιπρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων, Δημήτρης Δουμτσής, «2.000 οικογένειες ζουν από το εργοστάσιο. Η παύση λειτουργίας της μονάδας θα δημιουργήσει αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομία του νομού. Ας αναλογιστούν αυτοί που έλαβαν την απόφαση πόσα εκατομμύρια ευρώ θα χαθούν από την οικονομία του νομού».

Το εργοστάσιο τελεί υπό κατάληψη από τις 11 Ιανουαρίου και οι εργαζόμενοι ζητούν κυβερνητική παρέμβαση, προκειμένου «να αρθεί η παράλογη απόφαση των μετόχων» προσέθεσε ο κ. Δουμτσής.

Νωρίτερα, σήμερα το πρωί, οι εργαζόμενοι στη ΒΦΛ συμμετείχαν στην απεργιακή συγκέντρωση που πραγματοποίησαν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης μέλη του συνδικάτου οδηγών φορτηγών και πάσης φύσεως αυτοκινήτων Μακεδονίας-Θεσσαλίας-Θράκης.

Αγρότες και οδηγοί φορτηγών

Στα διόδια των Μαλγάρων βρέθηκαν αργότερα 150 αγρότες του νομού Θεσσαλονίκης, καθώς και οι απεργοί οδηγοί φορτηγών.

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μαλγάρων, Νίκος Αναστασόπουλος, τόνισε πως οι επιδοτήσεις του ρυζιού για το νομό είναι μικρότερες απ ότι σε άλλους νομούς και υποστήριξε ότι έχουν αδικηθεί από τη σχετική απόφαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Οι οδηγοί, που συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία των τριών Ομοσπονδιών των εργαζομένων στις επιβατικές και εμπορευματικές μεταφορές κατά ν/σ του υπουργείου Μεταφορών, ενώθηκαν με τους περίπου 250 εργαζομένους στη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων (ΒΦΛ) και απέκλεισαν την Εθνική Οδό, στο ρεύμα προς Κατερίνη, λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι.

«Βρισκόμαστε στο αντίθετο ρεύμα από τους αγρότες και μαζί με τους εργαζομένους στη ΒΦΛ, που συμμετείχαν στη δική μας απεργιακή συγκέντρωση στο λιμάνι, είμαστε περίπου 350 άτομα» είπε ο γραμματέας του Συνδικάτου Οδηγών Φορτηγών και Πάσης Φύσεως Αυτοκινήτων Μακεδονίας-Θεσσαλίας-Θράκης, Σάββας Μωϋσιάδης.

Πάντως, το ρεύμα του εθνικού δρόμου προς Θεσσαλονίκη, το οποίο είχαν, αρχικά, αποκλείσει οι εργαζόμενοι στη ΒΦΛ, άνοιξε λίγα λεπτά μετά τις 12:30. Ο αποκλεισμός έληξε στις 15:00, ωστόσο επαναλήφθηκε από τις 19:30 έως τις 21:00. Οι αγρότες παρέμεναν έως αργά το βράδυ παραταγμένοι στην άκρη του δρόμου.

Ο εκπρόσωπος των αγροτών Κωνσταντίνος Ανεστίδης, δήλωσε ότι οι αγρότες θα συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι να δικαιωθούν και ζητούν άμεση κυβερνητική παρέμβαση και συνάντηση με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αλέξανδρο Κοντό.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ,ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 03 Φεβρουαρίου 2026
Απόρρητο